Doğru Mama Sandalyesi

Günümüzde montessori eğitim oldukça önemli bir hale gelmiştir. Aileler tarafından ise çocuklara buna yönelik bir eğitim verilmektedir. Mama sandalyesi ise çocukların erken yaştan itibaren kendi kendilerine yemek yeme becerilerinin geliştirilmesi için oldukça önemli bir eşyadır. Mama sandalyesi bebeklik dönemlerinde annenin bebeği beslemesini kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olurken, çocukluk döneminde ise kendi kendine beslenmesini kolaylaştırıcı bir süreç oluşmasına yardımcı olmaktadır. Bebeğinizi doğru beslemek istiyorsanız mama sandalyesine önem verin.

Mama Sandalyesi Çeşitleri

Doğru mama sandalyesi seçimi oldukça önemlidir. Satılan birbirinden farklı bir sürü mama sandalyesi modelleri olduğunu söylemek mümkündür. Farklı özelliklere sahip olan birçok seçenek olduğu da bilinmektedir. Ancak mama sandalyesi seç dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler olduğunu söylemek de mümkündür. Bebeğiniz altıncı aya geldikten sonra sandalye kullanımı uygun olur. Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmelidir. Ancak 6. aydan sonra bebeklere ek gıda verilmesi gerekmektedir. Bu dönemde ise bir mama sandalyesine ihtiyacınız olacaktır.

Mama sandalyeleri sayesinde zorlu olan beslenme sürecini daha iyi bir şekilde yönetmeniz mümkün olmaktadır. Mama sandalyesinin modelleri ve fiyatları da farklılık gösterebilmektedir. Sandalye alırken ergonomik özelliğe dikkat edin. Çünkü en iyi mama sandalyesi ergonomiktir. Sandalye çeşitleri; standart mama sandalyeleri, pratik kullanım sunan mama sandalyeleri, yükseltici mama sandalyeleri, taşınabilen mama sandalyeleri ve bebeklerin oynamasını sağlayan mama sandalyeleri olarak ifade edilebilir.

Mama sandalyelerinin her birinin işlevsel amacı aynı olsa bile farklı birçok özelliğe de sahip olabilmeleri mümkündür. Sandalye alırken öncelikli olarak bebeğinizin beslenme süresi boyunca rahat etmesini sağlamaya yönelik bir seçim yapmanız gerekmektedir. Seçilen ürünün materyal kullanımına ve sahip olduğu mekanizmalara göre de farklılık gösterebileceğini söylemek mümkündür. Tercih edilecek ideal mama sandalyesinin ise yere sabit olan ve devrilme ihtimalinin bulunmadığı bir yapıya sahip olması gerekmektedir.

Seçim yapılırken çocuğun güvenliği de ön planda tutulmalıdır. Çocuğun kendisini yere düşürmesini engelleyecek olan bir emniyet kemeri bulunmalıdır. Aynı zamanda mama sandalyesinin ayakları devrilmeyecek şekilde yerde sabit durmalıdır. Çocuklar hareketli oldukları için kendi kendilerine inmek istedikleri zaman düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler. Seçilen mama sandalyesinin ise bunu önleyici tedbirlere sahip olması gerekmektedir. Üstelik portatif mama sandalyesi hem kullanım esnasında hem de sonrasında sandalye rahatlıkla muhafaza edebilmenize imkan sağlamaktadır.

Doğru Mama Sandalyesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mama sandalyesi kullanırken ebeveynlerin de dikkat etmesi gereken bir takım noktalar bulunduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak sandalye satın alırken en çok satan mama sandalyesi modelleri merak edilmektedir. İdeal bir mama sandalyesinin yere sağlam basması ve devrilme ihtimalinin bulunmaması gerekmektedir. Sandalye kullanımı sırasında ise çocuklar gözetim altında olmadan sandalyede yalnız başına bırakılmamalıdır.

Bebek beslenirken mama sandalyesinde dik bir şekilde oturtulması gerekmektedir. Bunun için ise mama sandalyesinin duruşunun doğru bir şekilde ayarlanması gerektiğini söylemek mümkündür. Bebeğinizle sık sık dışarı çıkmanız durumunda ise portatif mama sandalyesinin tercih edilmesi sizin için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu durumda bebeğinizin beslenme alışkanlıklarının değişmeden devam ettirebilmesi mümkün olmaktadır.

Emniyet Çok Önemli

Sandalye kullanılırken kolaylıkla takılabilen bir emniyet kemeri olmasına dikkat edilmelidir. Bebek beslenmek için sandalyeye oturtulduğu zaman ise emniyet kemerinin mutlaka takılması gerekmektedir. Sandalye seçiminde yükseklik ayarına dikkat edin. Bu sandalyeler daha rahattır. Satın alınacak mama sandalyesi yorumlar ise satın alınmadan önce araştırılmaktadır. Sandalye kullanırken kolay bir şekilde temizlenip temizlenmediğinin de bilinmesi gerekmektedir. Bebeğiniz kendi kendine yiyeceklerini yiyecekse eğer ortam tahmin ettiğinizden daha hızlı ve daha fazla bir şekilde kirlenebilir.

 

Beslenme bittikten sonra ise sürekli olarak masanın temizliğini yapmak sizin için zorlayıcı olabilir. Bu yüzden sökülebilen parçalara sahip olması ve kolay temizlenebilmesi sizin için bir avantaj olacaktır. Siz de bebeğinizin beslenmesi için hem ergonomik hem de kaliteli bir sandalye almak için www.exporgin.com sitesini tercih edebilirsiniz. Uzun süreli kullanım için sitemizde bulunan mama sandalyelerini tercih edebilirsiniz.