Fransız Tarzı Ev Dekorasyonu

Fransız tarzı ev dekorasyonu uzun yıllardır en çok tercih edilen stil olma özelliğini koruyor. Modern ve klasiği aynı anda barındıran ve ihtişamlı bir görsel sunan Fransız tarzı evlere büyülü bir hava kazandırıyor. Salon, banyo, balkon, yatak odası ve mutfak gibi alanlarda Fransız tarzı kendisini gösteriyor. Özellikle mutfak dekorasyonunda Fransız tarzı çok etkili. Sonuçta zarafeti evinize taşımak istiyor ve asil bir görünüş elde etmek istiyorsanız Fransız tarzı dekorasyon öğeleri tam size göre.

Dekorasyonda Fransız stilinin özellikleri genel itibarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • modern ve klasiğin harmanlanması,
  • dekorasyon objeleri barındıran duvarlar,
  • stil sahibi kumaş mobilyalar,
  • doğal renkler,
  • gerekli eşyalar,
  • farklı dinamikleri bir arada barındırma…

Fransız tarzı salon da dekore ediyor olsanız, mutfak da dekore ediyor olsanız yukarıdaki özellikleri dikkate alırsanız istediğiniz dekorasyona kavuşabilirsiniz. Elbette Geleneksel Fransız dekorasyonu birçoğumuzu büyülemiştir. Tıpkı bir manzara gibi duran salonlar, yatak odaları ve banyolar stillerini her zaman konuşturmuştur. Siz de evinizde yeniliğe imza atmak, Fransız ruhunu evinize taşımak istiyorsanız yapmanız gereken Fransız dekorasyonunun dinamiklerini ihmal etmemek.

Stil Sahibi Salonlar

Salonlar bir evin vitrini gibi karşımızda öylece durur. Bir evin şık bir dekorasyona sahip olup olmadığını salon tasarımdan öğrenebiliriz. Fransız tarzı mobilya ve dekorasyon objeleri ile dizayn edilen bir salon düşünün. Muhtemelen salonunun her metrekaresi özenli ve şık bir görünüş sunacaktır. Kaliteli kumaşlara sahip mobilyalar, dikkatle hazırlanmış duvar dekorasyonu… Hepsi, bir eve şıklık kazandıran seçenekler. Renklerin uyumu ve stil sahibi mobilyaların birleşimi Fransız tarzını evinize yansıtacaktır.

İsteğe göre farklılık gösterse de genel anlamda Fransız tarzına sahip bir salonda şu öğeler vardır: büyük kütüphaneler, desenli ve kaliteli kumaşlara sahip mobilyalar, sade ve şık parçalar, dergilikler, yere kadar uzanan fon perdeler… Tabii büyük pencereler ve yüksek tavanlar da Fransız stili için vazgeçilmezdir. Fakat asıl önemli olan içerideki dekoratif parçalardır.

Yatak Odanızda Fransız Esintisi

İhtişam sahibi Fransız yatak odaları… Yumuşak yastıklar, büyük bir yatak, incelikle işlenmiş dolaplar ve özenle tasarlanmış daha pek çok dekoratif öğe… Bunların hepsi şık bir yatak odasını var eden unsurlar. Peki bu unsurları tek bir çatı altında toplayan tarz hangisi? Elbette yüzyıllardır modası geçemeyen Fransız tarzı. Evin her alanı için hem şık hem de konforlu bir görünüm isteyenlerin vazgeçilmesi Fransız tarzına sahip ev eşyaları. Yatak odası da dekorasyonunu çok fazla önemsediğimiz alanlardan.

Fransız mobilya tarzı ile dizayn edilen bir yatak odasında uyuyup uyanmayı kim istemez ki (?) Her gün güzel bir odada ve yeni güne şık bir odada merhaba demek muazzam bir deneyim. Siz de Fransız esintisini yatak odanıza taşımak istiyorsanız, bunu kısa bir araştırma ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Ve yarattığınız dekorasyon ile konuklarınızı oldukça şaşırtabilirsiniz.  Ev dekorasyonunuzla fark yaratabilirsiniz.

Mutfağınıza Bambaşka Bir Hava Kazandırın

Fransız tarzı mutfak dolapları her zaman, herkesi cezbetmiştir. İncelikli tasarımlara sahip bu dolaplar yemek pişirdiğimiz alanları anlamlı kılıyor. Kendimizi değerli ve özel hissetmek istiyorsak ilk yapmamız gereken yaşam alanlarımızı iyileştirmek. Bundan yola çıkarak evimizin en özel alanlarından biri olan mutfaklarımızı da karakter sahibi alanlara dönüştürmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü mutfaklar güzel yemeklerin piştiği, kimi zaman uzun sohbetlerin döndüğü alanlardır. Yaşam alanı sıfatını layıkıyla taşıyan mutfakları değerli kılmak gerekir.

Fransa, mutfağı ile de çok ünlü bir ülke. Öyle ki rüştünü diğer ülkeler kanıtlamış durumda. Tabii böyle bir ülkede yaşayanların mutfak dekorasyonuna önem vermesi pek de şaşılacak bir durum değil. Kullanışlı çekmecelere ve konforlu raflara sahip dolaplar ile Fransız tarzı mutfak dekorasyonu vazgeçilmezimiz. Neticede Fransız stili her şeyiyle çok şık öğelere sahip. Dolayısıyla evinde ihtişam isteyenlerdensiniz bu tarza göz atabilir ve evinizi bu tarzda dizayn edebilirsiniz.