Hamilelikte Çatlak Kremi Kullanılır mı?

Hamilelikte çatlak kremi kullanımı, pek çok kişinin merak ettiği bir konu. Her günü heyecanla geçen bu dönemde kilonun ani bir şekilde artması, genetik faktörler, düzensiz beslenme ve salgılanan hormonlar gibi nedenlerle vücutta bazı değişiklikler görülebilir. Ciltte ve çoğunlukla karın bölgesinde ortaya çıkan çatlaklar özellikle üçüncü trimesterde daha belirgin. Dolayısıyla anne adayları bu ani değişikliklerden rahatsız olabilir ve doğum sonrasında hamilelik öncesindeki vücuduna geri dönmek isteyebilir.

Her anne adayı gebelik dönemini farklı geçirir. Ancak hamilelikle birlikte oluşan çatlaklar birçok anne adayının ortak sorunlarından biridir. Hamileliğin üçüncü ayıyla birlikte oluşmaya başlayan çatlakların önüne geçmek için tabii ki alabileceğin önlemler mevcut. Bunlardan en bilineni ise çatlak kremi kullanmak. Hem hamilelik döneminde hem de doğum sonrasında kullanabileceğin pek çok ürün sayesinde çatlaklara çözüm bulabilirsin.

Kalça, göğüs, uyluk ve karın bölgeleri çatlak oluşumuna en yatkın olan bölgeler. Aslında cildimiz son derece elastik bir yapıdadır fakat hamilelik döneminde kilo alımıyla birlikte ani gerilmeler meydana gelir. Bunun sonucunda ise ciltteki lifler koparak çatlaklara sebep olur. Ek olarak hamilelik döneminde vücut kortizol ve östrojen hormonlarını salgılar. Bu hormonlar cildin elastikiyetini sağlayan proteinlerin üretimini destekleyen hücrelerin etkin bir şekilde çalışmasının önüne geçer. Doktor gözetiminde kullanacağın bir çatlak kremiyle elbette bu sorunu çözebilirsin.

Hamilelikte Çatlak Kremi Önerileri

Çatlakların oluşumunu başından engellemek en etkili çözümdür. Eğer düzenli cilt bakımını erkenden yapmaya başlamazsan çatlaklar hızlıca oluşur ve kurtulmak da zorlaşır. Beslenmeni sağlıklı ve düzenli hale getirip üçüncü aydan itibaren uygulayacağın çatlak kremleriyle bu istenmeyen görüntüden kolay bir şekilde kurtulabilirsin. Cildinin kaybetmeye başladığı elastikiyeti geri kazandırmak için izleyebileceğin en iyi yol cilt bakımını asla unutmamak ve bol su içmek. Bu sayede cildinin ihtiyacı olan nemi sağlayabilirsin.

Hamilelik dönemine yardımcı çeşitli ürünler var. Tamamen doğal formüllü cilt bakım ürünleri bu dönemde en büyük yardımcın olabilir. Kendine ayıracağın biraz vakit, masaj ve dairesel hareketlerle uygulayacağın doğal çatlak önleyici kremler hızla etki ederek cildinin elastikiyetini korumasına yardımcı olur. Böylece cildin kendini yenilemeye devam eder ve çatlak oluşumunu pratik bir şekilde önleyebilirsin.

Ayaklar hamilelik esnasında en çok değişim gösteren organlardandır. Vücudun her geçen gün ağırlaşmasıyla birlikte ayakların yükü de artış gösterir. Bu dönemde ayak tabanı düzleşme ihtimali var. Bilekler de şişme ve topuk kısmında çatlaklar da olası. Derinin sertleşmesi, nem kaybı, ödem ve yanlış ayakkabı numarası nasır ve çatlak oluşumuna sebep olur. Doğru modeldeki ayakkabı kullanımı önemli olduğu gibi ayak bakımına da özen göstermelisin. İhtiyacın olan nemi almak için topuk çatlak kremi kullanabilirsin. Düzenli olarak yapacağın bakımlarla hamilelikte de topuklarını koruyabilirsin.

Doğum Sonrası Çatlak Kremi Nasıl Uygulanır?

Hamilelikte oluşan çatlak görünümü düzenli bakımla geçirebilirsin. Doğum sonrasında da bu izler zamanla geçmeye başlar. Kullanacağın bir doğum sonrası çatlak kremi ile sen de bu süreci hızlandırabilirsin. Doğum sonrası için özel olarak geliştirilen bir bakım ürününden faydalanarak çatlak oluşan bölgelere masaj yapabilirsin. Gebelikten sonra kullanılmak üzere üretilen bu kremler çatlak görünümlü bölgede lif oluşumunu destekleyerek cildin kısa sürede eski haline dönmesine yardımcı olur.

Doğumdan sonra cildindeki değişikliklerin hoşuna gitmemesi son derece normal. Cildinin nem, sıkılık ve esnekliğini geri kazanması için doğum sonrasına özel geliştirilen nemlendirici ve onarıcı cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsin. Ancak dikkat etmen gereken birkaç nokta var. Eğer sezaryen doğum yaptıysan kesi olan bölgeye masaj bakım yapmak için iyileşmesini bekleyip doktoruna danışarak hareket etmelisin. Ayrıca bebeğini emzirmeye devam ediyorsan göğüs çatlakları için de herhangi bir ürün uygulamadan önce doktoruna sormalısın. İstersen bu bölgeye özel üretilen bakım ürünlerini kullanabilirsin. Sabah ve akşamları cilt bakım malzemelerini dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsin.

Hamilelikten önceki vücut yapına kısa süre içinde dönebilirsin. Kendine biraz vakit ayır, düzenli ve sağlıklı beslen ve bu dönemde faydalı cilt bakım ürünlerini kullan. Bu sayede pratik yolları izlemiş ve bu süreci kolay bir şekilde atlayacaksın.  Vücut tipine ve hassasiyetlerine göre senin için en iyi çatlak kremi önerisini doktorundan alıp kullanmaya başlayabilirsin.

 

Önemli not: Doktorunuza başvurmadan bu tavsiyeleri uygulamayınız.