Leke & Akne & Sivilce

En sık karşılaşılan cilt sorunlarının başında gelen akne ve sivilceler, sadece ergenlik dönemindeki kişilerde değil yetişkinlerde de sıkça görülen bir cilt problemidir. Sivilcelere karşı bazı önlemlerin alınması oldukça önemlidir. Bunlar; cildin doğru temizlenmesi, doğru ürünlerle nemlendirilmesi ve güneşe karşı korunması gibi rutinlerdir. Leke ve sivilcelerin doğru bir şekilde ve doğru bir ürün ile tedavi edilmesi, bu sorundan leke ve iz bırakmadan kurtulmanıza da yardımcı olur. Fakat bu önlemler alınmaz ve sivilceler doğru tedavi edilmezlerse ciltte istenmeyen izler ve çeşitli lekeler kalmasına neden olabilir.

Akne ve sivilceler sadece deride görülen bir hastalık olmayabilir. Bazı hastalıkların etkisi de olabilmektedir. Bu nedenle bu tarz sorunları, yalnızca kozmetik bir sorun olarak değerlendirmek yanlış olur. Kadınlarda, adet düzensizliği, tip 2 diyabet, yumurtalık kistleri ile aşırı tüylenme olabilir. Bu gibi durumlarda, hormonal testlerin yapılması oldukça önemlidir. Çünkü altta yatan hastalık ciddi sorun teşkil edebilir. Ayrıca böbrek üstü tümörlerin aşırı hormon salgılaması ile de akne oluşabilmektedir. Katran, klorlu aromatik hidrokarbonlar, polivinil klorür, gres ve ağır yağlara maruz kalma durumlarında da akne görülebilir.

Leke ve Akne Tedavisi İçin Öneriler

Leke, akne, sivilce ve gözenek iyileştiriciler, deformasyon yaşamış ciltler için büyük önem taşır. Genellikle...

Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtulursunuz?

Güneş kendini göstermeye başlayınca, yaz mevsiminin tam ortasında belirginleşmeye başlayan güneş lekeleri, kimileri için...