Makyaj

Güzelliği çarpıcı ve kusursuz görünmenizi sağlayan makyaj ürünlerini, cilt tipinize göre seçmek oldukça önemlidir. Peki, cilt tipine göre makyaj ürünleri seçimi nasıl olmalıdır?

Cilt Tipine Göre Makyaj Malzemeleri

Cilt tipinin yağlı, kuru ve karma olmasına ya da cilt alt tonuna göre makyaj ürünlerinin seçimi farklılık  gösterir. Her ürünün hitap ettiği bir cilt tipi vardır ve size uygun olmayan bir ürün kullanırsanız, yöntem ne kadar doğru olursa olsun istediğiniz görünümü yakalayamazsınız. Fondoten, allık, ruj, baz ve bronzer gibi birçok ürün seçimi yaparken cilt tipi öne çıksa da öncelikli olarak ten makyajı içeriğinin size uygun olması gerekir. Peki, doğru bir makyaj seçimi yapmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj Ürünleri Seçimi

Makyaj ürünleri seçerken cilt tipinin yanı sıra rengini de göz önünde bulundurmanız büyük önem taşır. Cilt alt tonu; sarı/sıcak, pembe/soğuk ve ikisinin birleşimi olan nötr olarak 3 çeşit olarak gruplandırılır. Sıcak cilt alt tonuna sahip insanların damarları yeşil, soğuk alt tona sahip kişilerin mavi/mor, nötr olanların ise her iki renk birden görünür. Sıcak alt tonlu insanlara altın gibi sıcak renkler, soğuk alt tonlu insanlara gümüş gibi soğuk tonlar yakışır. Renk seçimlerinde makyaj için cildinizle aynı tonlarda ürün kullanmanız daha güzel görünmenizi sağlar.

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyaj bazını makyaj yaparken profesyonel ve kusursuz bir görünüm isteyenlerin mutlaka kullanmak gerekiyor. En...

Ten renginize uygun fondöten/ ruj nasıl seçilir?

Fondöten ve ruj kadınların vazgeçilmez makyaj ürünleri arasında yer almaktadır. Etkileyici bir görünüm için...

Cilt Bakım Rutinleri: Sağlıklı ve Parlak Bir Cilt İçin Temel Adımlar

Cilt bakım rutini sağlamak sadece görünüşünüzü değiştirmez, aynı zamanda cilt yapınıza iyi bakmanızı sağlar....