Küçük Evler İçin Mobilyalar

Küçük evler için mobilya bulmak çok da kolay bir süreç değildi. Hem fonksiyonel hem de şık gözükecek mobilyalara sahip olmak için epey uğraşmak gerekiyordu. Fakat son zamanlarda minimal mobilyalar olarak adlandırdığımız ve küçük alanlarda kullanıma uygun olan çeşitler oldukça fazla. Bu durumun nedenleri belki de artık yalnız yaşama oranının artması, küçük evlerin kullanımının yaygınlaşması olarak sıralanabilir. Aslında hepimiz ağır ve hantal mobilyalardan yorulduk. Bu tarz mobilyalar genellikle kullanım zorluğu yaratıyor.

Artık, oldukça geniş bir daire sahip olsak bile seçimimizi kullanışlı mobilyalar arasından yapıyoruz. Bu sayede daha ferah alanlara sahip olabiliyoruz. Büyük mobilyalara sahip birçok insanın mobilya temizliği yaparken zorlandığını ya da mobilyaların yerini değiştirirken güçlük yaşadığını duymuşuzdur. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için kolay hareket ettirebileceğimiz ve kullanım kolaylığı sunan mobilyalardan faydalanmamız gerekiyor.

Fonksiyonel Mobilya Çeşitleri

Özellikle yatak odası ve mutfak gibi alanlarda fonksiyonel mobilyalar en büyük yardımcımız. Genel itibarıyla bu alanlar salon gibi alanlara göre daha küçüktür. Bu nedenle bu alanlardaki verimi arttırmak için fonksiyonel olana yöneliriz. Peki fonksiyonel mobilyalar hangileri? Hayatımızı kolaylaştıran, alandan tasarruf yapmamızı sağlayan fonksiyonel mobilyaları şu şekilde sıralayalım:

  • duvar yatağı,
  • katlanır yatak,
  • yavrulu yatak,
  • ranza,
  • sofa,
  • çok amaçlı dolap…

Liste; çekyat koltuk, çok amaçlı gardıroplar ve katlanır masalar gibi ürün çeşitleri ile uzatılabilir. Görüldüğü üzere evin her alanı için tasarlanan ve işlevsel özelikleri ile yardımcı pek çok mobilya modeli bulunuyor. Evinizi daha ferah hâle getirecek kullanışlı mobilyaların bazılarını tanımakta fayda var.

Duvar Yatağı

Duvar yatağı çeşitleri dar alanlar için mobilyalar dendiğinde akla gelen ilk seçenek. Bu yatak çeşidi, kullanımı tamamlandıktan sonra kapatılıyor ve duvardaki yerini alıyor. Bu yatakların bazıları kapatıldıktan sonra raf düzeneği de sunuyor. Bu sayede hem bir duvar rafı hem de yatak olma özelliğine sahip olduğunu gösteriyor.

Yavrulu Yatak

Yatak doğurur muymuş demeyin. Çünkü yavrulu yataklar doğuruyor. Bir yataklık yer kaplayan ama aslında iki yataklı olan bu model özellikle çok çocuklu ailelerin gözdesi. Çocuk odalarında ya da misafir odalarında oldukça kullanışlı yavrulu yatak modelleri alandan tasarruf sağlamak isteyenler için büyük bir fırsat.

Sofa Modelleri

Sofalar yani diğer bir adlandırmayla kanepe modelleri küçük bir eve sahip olanlar için iyi bir fırsat. Genellikle bir baza, sandık, bölümü bulunan sofalar alandan tasarruf sağlamada en etkili çözümlerden. Eğer çok eşyaya sahipseniz ve neyi, nereye koyacağınızı bilemiyorsanız sofa modellerinden faydalanabilirsiniz.

Çok Amaçlı Dolaplar

Banyo ve mutfak gibi alanlarda kalabalığı ortadan kaldırmak istiyor, daha düzenli bir görünüm elde etmek istiyorsanız çok amaçlı dolaplar tam size göre. Kapaklı bölmeleri, çekmeceleri ve gözleri ile aynı anda pek çok eşyanızı muhafaza edebilmenizi sağlayacak çok amaçlı dolaplar, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Küçük Ev Dekorasyon Fikirleri

Birçok kişi tarafından merak edilen bir soru: Küçük evlerin dekorasyonu nasıl yapılır? Küçük evinizi dekore etmek, kendi evinizde ruhunuzu yansıtmak istiyorsanız fikirlerimize kulak verin. Bilindiği üzere küçük alanlarda pratik ve fonksiyonel mobilyalar kullanmak gerekir. Peki, genel itibarıyla pratik mobilyaların tek renkten meydana geldiğini de biliyoruz. O zaman şık bir dekorasyonu nasıl inşa edebiliriz? Tabii ki duvarlarda hareketli objeler kullanarak. Bir tablo, bir ayna ya da duvar halısı… Küçük evinizi renklendirmek ve şık bir görünüm kazandırmak için ideal.

Son dönemde trend olan ve birçok insan tarafından çok beğenilen bir dekorasyon stili var: eklektik. Bu tarz genel olarak duvarlarda renk ve dekoratif obje barındırıyor. Minimal ve fonksiyonel mobilyalara bambaşka bir ruh kazandırmak için eklektik dekorasyon stili benimsenebilir. Aynalar da dar alanlar için dekorasyon yapmayı kolaylaştırıyor. Ayna bir alanın daha geniş gösterilmesinde ve kolay dekore edilmesinde yardımcı. Eğer küçük bir salon ya da yatak odası gibi bir alanı dekore ediyorsanız aynalar sizin için güzel bir alternatif.

Dekorasyonunu tamamlamak istediğiniz alan banyoysa fonksiyonel dolaplar ve büyük aynalar kullanmak mantıklı olacaktır. İç açıcı bir banyo için açık tonlarda dekorasyon objeleri ve düzeni sağlayan dolaplar her zaman hayat kurtarıcı olmuştur. Tabii duvarlar için seçeceğiniz boya renkleri üzerinde de titizlikle durmalısınız. Açık tonlar her zaman küçük alanlar için vazgeçilmez olmuştur.

Küçük yuvanızı ferah bir yaşam alanına dönüştürmek çok da zor değil. Sadece doğru parçaları doğru yerlerde kullanarak bile dekorasyonunuzda fark yaratabilirsiniz. Sevdiğiniz renkleri fonksiyonel mobilyalar ile birleştirin. Beğendiğiniz dekoratif objeleri doğru alanlarda kullanın ve evinizin keyfini çıkarın.