Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyaj bazını makyaj yaparken profesyonel ve kusursuz bir görünüm isteyenlerin mutlaka kullanmak gerekiyor. En ünlü IG fenomenleri ve makyözlerin de mutlaka kullandığı bu mucizevi ürünü kullanarak sen de cildinde artık daha kusursuz bir görünüm ve doğal bir ışıltıyı yakalayabilirsin. Makyaj bazı nedir diye merak ediyorsan doğru yerdesin!

Temiz yüze uyguladığında çok daha etkili olan makyaj bazı ne işe yarar diye merak ediyorsan çoğunlukla sivilce ve cilt lekelerini kapatmada ve cilde kusursuz bir pürüzsüzlük kazandırmada kullanılır. Makyaj bazı seçerken cilt tipine çok dikkat etmelisin. Ciltte uzun süre hava almadan kalan makyaj ürünleri cildinde iritasyona ya da akneye sebep olur.

Primer nedir? Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazı ya da primer, yüze uygulanacak fondöten, far ya da allık gibi ürünlerden önce yüzdeki kusurları kapatmak veya görünümünü azaltmak için kullanılan bir makyaj ürünüdür. Aynı zamanda makyaj altı bazı olarak da bilinen bu ürün fondöten far ya da allık gibi ürünlerin cilde çok daha sıkı tutunmasına ve daha uzun süre kalıcılığınız korumasına da yardımcı olur. Primerlar ciltteki gözenekli görünümün önüne geçmek için de birebirdir.

Bazı primerlar içerisinde aydınlatıcı ya da ışıltılı bir formül barındırabiliyor. Bu makyaj altı bazları kullandığında cildin daha ışıltılı bir görünüm kazanabilir. Mutlaka denemelisin!

Primerlar özellikle fondöten kullanırken yağlı görünüm veren ciltler için de hayat kurtarıcıdır. Özellikle T bölgesi, çene ve burunda yağlı görünümü yok ederek pürüzsüz bir kadife kıvamı yakalamak için bire birdir. Mat makyaj bazlarını yağlı cilde sahipsen mutlaka denemelisin.

Primer kullanmadan önce yüzünü derinlemesine temizlemiş olmalısın. Nemlendiricini kullanıp cildine bebeksi bir pürüzsüzlük kazandırman da mümkün. Eğer nemlendirici kullanmak istemiyorsan nemlendirici özelliği olan makyaj bazlarından yana da tercihini kullanabilirsin.

Makyaj bazı kullanırken izlemen gereken adımları senin için sıraladık:

  1. Cildini en sevdiğin cilt temizleme köpüğünle temizle ve eğer kullanıyorsan serumlarla besle.
  2. Cildin serumları emdikten sonra nemlendiricini az bir miktarda uygulayarak cildini bir süre dinlendir.
  3. Makyaj bazını bu aşamada kullanabilirsin. Az ve etkili olmasına özen göstermelisin. Eğer çok fazla baz kullanırsan fondöteninde çatlamalar ya da kırışıklıklar oluşabilir.
  4. Makyaj altı bazın bir süre kuruduktan sonra kontür ve fondöten adımına geçebilirsin.
  5. Gözlerin için far altı baz uygulamayı unutma! Göz bölgesi için ayrıca bir primerdır ve çeşitli renklerde farların rahatça uygulanmasında ve birbirine karıştırılmasında yardımcıdır. Aynı zamanda göz makyajının çok daha uzun süre cildinde kalmasına da yardımcı olur.
  6. Allık ve aydınlatıcı uygulamanı bu aşamada yapabilirsin.
  7. Son rötüşların ardından sabitleyicini uygulayarak kusursuz makyajını tamamlayabilirsin. Sabitleyicini uygularken gözlerini korumaya özen göstermelisin.
  8. Sabitleyici uyguladığın günlerde cildini daha derinlemesine temizlemeli ve bakımını aksatmamalısın.
  9. Gün sonunda makyajını temizlemeyi asla unutmamalısın!

Makyaj bazını ve Sabitleyiciyi Tanıyın

Makyaj bazını ve çeşitli primerları günlük makyaj uygulamalarında sabitleyici olarak da kullanabilirsin. Sadece yukarıdaki adımları izle ve sonuçlardaki değişimi gör! Fakat makyaj bazı ve sabitleyici aynı şey değildir. Cildinin sağlığı ve güzelliği için makyaj ürünlerini iyi tanımalı ve doğru ürünleri doğru aşamalarda kullanmalısın. Eğer bu noktaya yeterince özen göstermezsen cildine çok ciddi hasar verebilirsin. Aman dikkat!

Makyaj bazını ürünleri yüzüne daha kolay sürebilmek, daha pürüzsüz bir görünüm elde etmek, yağlı görüntüden kurtulmak veya ışıltı kazanmak için kullanırsın. Primerları makyajını yapmadan önce direkt olarak cildine uygularsın. Bu yüzden primerlara aynı zamanda makyaj altı bazı da denmektedir. Cildinle makyaj arasında bir yapıştırıcı görevi görerek uygulaması zor ve kalıcılığı az olan ürünlerin yüzünde daha iyi durmasına yardımcı olur.

Makyaj sabitleyiciler ise makyajın bittiğinde doğrudan makyaj uygulamasının üzerine uygulanır. Tıpkı saçlarda kullanılan sabitleyici saç spreyi gibi sprey forma cilde uygulanır. Makyajının kalıcılığını artırır ve kolay kolay bozulmasını engeller. Far ve allık gibi uçucu olabilen ve kolay bozulan makyaj ürünlerini sabitlemek için birebirdir. Özellikle düğün ve davetler gibi uzun sürecek etkinliklerde kullanmak mantıklıdır. Çok uzun süreli kullanımda cildin yağ dengesini bozabilir, hava almasını engelleyebilir. Kullandıktan sonra cildini çok daha iyi temizlemeli ve birkaç gün dinlendirmelisin.