Outdoor Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Macera ve aksiyon sporları günümüzün heyecanlı etkinlikleri arasında bulunan outdoor aktivitelerdir. Doğal zorluklarda yapılan bu sporlarda kullanılan ekipmanların önemi de bir hayli fazladır. Hem sporu en iyi şekilde yapabilmek hem de güvenli hale getirebilmek için outdoor ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Bu ekipmanları yaptığınız spor çeşidine göre belirleyebilir ve kullanabilirsiniz. Özellikle yaptığınız spora bağlı olarak ekipmanın kullanışlı olması oldukça önemlidir.

Outdoor aktiviteleri için özel ekipmanlar sizi güvende tutarak aktiviteyi en iyi şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olacak ekipmanlardır. Outdoor ayakkabılar da bu ekipmanlar arasında bulunan en önemlileri arasında bulunur. Her spor için uygun tasarlanmış outdoor ayakkabı erkek ve kadın trendine göre çeşitli modellere sahiptir. Bu modeller trend kategorilerde yer alırken özellikleri bakımından dikkat edilmesi gereken bazı hususları da bulundurmaktadır. Nedir bu hususlar? Erkek ve kadın outdoor ayakkabılar neye göre seçilmeli? Ve trendleri nelerdir?

Outdoor ayakkabı erkek modeller de her yıl revaçta olan modellere sahip ayakkabılardır. Kadın ve erkek ayakkabı trendlerinde outdoor modeller sürekli yer almakta ve revaçtaki yerini korumaktadır.

Erkek Outdoor Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Macera ve aksiyon dolu spor tutkunları için ayakkabı seçimi oldukça önemlidir. Bu tür zorlu koşullarda spor yapanlar için çeviklik ve dayanıklılık ne kadar önemli biliyoruz. Bunun yanında yaptığınız spora göre de seçtiğiniz ayakkabı çok önemlidir. Trekking, hiking ve dağcılık sporları ile ilgilenenler ayakkabı seçiminde dikkatli olunması gerektiğini bilirler. Bu sporlara yeni başlayan biriyseniz outdoor ayakkabıyı neye göre seçmelisiniz? Erkek outdoor ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

  1. Giyeceğiniz ayakkabıyı yapacağınız spora göre seçin.

    Outdoor erkek ayakkabı modelleri çok fazla çeşide sahiptir. Yani herhangi bir outdoor ayakkabıyı bütün sporlar için kullanmamalısınız. Trekking için tasarlanan ayakkabı modeli trekking şartlarına uyumlu bir ayakkabıdır. Aynı şekilde dağcılık için tasarlanan bir ayakkabı da dağcılık şartlarına uyumludur. Hangi tür spor aktivitesinde kullanacaksanız ayakkabınızı buna göre seçmelisiniz.

  2. Ayakkabı tasarımında seçilen materyaller

    Seçeceğiniz ayakkabıda mutlaka kullanılan materyalleri bilmelisiniz. Örneğin trekking için alacağınız ayakkabınızın zorlu koşullara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu kullanılan gerece göre anlarsınız. Sıcağa karşı dayanıklı mı? Aşınma riski ne kadar? Bu ayakkabılar materyal kullanımı yüzünden normal ayakkabılara göre daha ağır olabilmektedir. Bu yüzden yapacağınız spora göre daha hafif modellere bakabilirsiniz. Bu detaylar outdoor erkek ayakkabı modellerini daha kullanışlı hale getiren detaylardır.

  3. İç astar yapısı ve ayakkabı tabanı.

    Outdoor sporlarda rahatlık en önemli unsurların başında gelir. Çünkü ne kadar rahatsanız sporunuzu o kadar güvenli yapabilirsiniz. Bu yüzden iç astar yapısına mutlaka dikkat etmelisiniz. Sıcak veya soğuk havalarda iç ısıyı kontrol eden ve su geçirmeyen materyalle tasarlanmış ayakkabı seçebilirsiniz. Aynı şekilde koşu veya yürüyüş yapmak için de ayakkabı tabanına dikkat edilmeli. Kullanılan tabanın dayanıklılığı yaptığınız sporun zorluğuna göre olmalıdır.

  4. Ayak numaranıza uygun bedende ayakkabı seçin

Bu husus oldukça önemlidir. Outdoor sporlar için kullanacağınız ayakkabıyı bazen bir beden yukarı satın almak isteyebilirsiniz. Ancak bu durum oldukça tehlikeli sonuçları beraberinde getirebilmektedir. Sporunuzu yaparken örneğin ayakkabınızın ayağınızdan çıkması durumu. Doğa sporlarında sıkça rastlanılan bir durumdur hatta bu yüzden yaralanan pek çok sporcumuz da bulunmaktadır. Giyeceğiniz ayakkabınızın tam olarak ayağınıza uygun olması gerekir. Birkaç bedenden ne olacak demeyin, dikkat edin.

Erkek ve kadın outdoor ayakkabı seçiminde bu konulara dikkat edilmelidir. Tasarımda kullanılan özellikler bu ayakkabıları daha kullanışlı hale getirir.

Erkek outdoor ayakkabı ve outdoor spor ayakkabı için kullanışlı ve trend modeller de revaçta olan çeşitleri bulundurmaktadır. Outdoor ekipman ayakkabıların özellikleri dışında trend modelleri de takip edebilirsiniz. Kadın ve erkek outdoor ayakkabı, trende göre seçimde dikkate alabileceğiniz bir diğer detaydır.

Kadın Outdoor Ayakkabı Trendleri

Outdoor kadın modelleri, kadınlar daha narin oldukları için seçimi de oldukça önemlidir. İç materyalde tekstil tasarım ve 0’e kadar polyester materyal outdoor spor ayakkabı daha kullanışlı ve dayanıklı ürünlerdir. Zorlu koşullara karşı dayanıklı ve kullanışlı olan bu modellerin şık versiyonları da trendde olan bazı modelleri kapsamaktadır.

  1. Renkli tabanlar
  2. Bordo modeller
  3. Kapalı tonlu modeller

Bu modeller ayakkabıda bulunan materyallere göre trend olan modellerdir. Bu modellerin yüzlerce ürün seçeneğine ulaşarak trend çeşitlerine de ulaşabilirsiniz.