Avize Seçiminde Dikkat Edilecekler

Aydınlatma işlevini yerine getirmede fayda sağlayan avize seçimi, nasıl seçileceği konusunda her zaman merak konusu olmuştur. Bir mekanın göz alıcı olması ya da albenisini ortaya koyması için gereken önemli konulardan biri de avize seçimidir. Avize seçiminde gereken en önemli konu hangi ortama hangi avize çeşitleri seçmek konusu olacaktır.

En Güzel Avize

Exporgin’de en güzel avize modelleri bulunması mümkündür. Avizenin kullanıldığı yere göre hangi çeşitlerin kullanacağı değişiklik göstermektedir. Peki, avize lambalar seçilirken dikkat edilmesi gereken konular nelerdir? Avize seçimi esnasında dikkat edilesi gereken durumlar aşağıda sıralanmıştır:

  1. Odada kullanılacak olan mobilya renkler ve uyum içerisinde olması, mobilyaların sahip olduğu modeller de avizelerin seçimi için önemlidir. Avizelerin seçimi kesinlikle odada var olan bir uyum içerisinde olmalıdır.
  2. Avizenin kullanılacak olan alan ebatlarını iyi bir şekilde ölçmek gerekmektedir. Kullanılacak yerin ebadı büyüdükçe avizelerin de büyüdüğü görülür.
  3. Tavan yüksekliği önem arz eden durumlardan bir diğeri olarak bilinir. Doğru bir ölçüm elde edilmezse avizeler aşağı sarkar ve çirkin bir görünüm elde edilmiş olur.

Salonlar İçin Avize Seçimi

Evlerin içinde kullanılan aydınlatmalar teknolojinin de etkisi ile birlikte farklı tarzlarda geliştirilmeye başlanmıştır. Asma tavanların çeşitlilik göstermesi ile birlikte bütün odalara ait olan asma tavan modeller üretiminde, ev avizeleri arasında en çok kullanılanlardan biri de asma tavanlar olmuştur. Tavandan yansıtmalı bir şekilde, asma tavan ve tavana gömmeli pek çok ev avizeleri çeşitlenmeleri olmuştur.

Salonlar için uygunluk sağlayan bu avize çeşitleri kullanılmaya devam etmektedir. Salonu olduğundan daha fazla şık ya da daha çok ucuz gösterme gücüne avizeler sahiptir. Aydınlatma sistemi başarısı da tüm bunların dışında olan bir konudur. Salonlar için önemli olan konulardan biri de en önemlisi de odada yer alan mobilyaların ne türde olduğu ile ilgilidir. Yerden yükselen avize lambalar, modern bir etki yaratan avizelerdir. Bu avizeleri daha şık bir ortamda kullanmak mümkündür. Bunların yanı sıra led avize daha spor ortamlarda tercih edilmelidir. Bu açıdan odadaki malzemeler ile avize seçimi büyük ölçüde önem taşımaktadır.

Yatak Odası Avizeleri

Yatak odası diğer odalara nazaran her konuda daha fazla dikkat isteyen alanlardır. Her konuda olduğu gibi yatak odası avize de en önemli konulardan biridir. Günün yorgunluğunu atmak, gece uykusunu iyi bir şekilde alma amacı ile yatak odaları özenle seçilen eşyalardan oluşturulmalıdır. Uyku kalitesini ve performansını aydınlatma eşyaları direkt etkilemektedir.

Yatak odasında kullanılmakta olan yatak odası avize odanın tamamını aydınlatma amacı ile tercih edilmektedir. Avizeleri tavana monteli bir şekilde kullanmak gerekir. Yatak odasında genel olarak tavanların orta kısmında yer alan avizeler, başlık kısmı ile de ampulün ne seviyede aydınlattığı da büyük önem taşır. Uyku esnasına yatak odası olabildiği kadar karanlık olmalıdır. Tam anlamıyla karanlık ortamlarda uyumayı tercih etmeyen kişiler ise normal ışığa nazaran daha loş bir ışık yardımı ile uyumalıdır. Bu hafif aydınlığı da led avize modelleri sağlamaktadır.

Avize Seçimi Hakkında Bilgi

Aydınlatma modelleri nelerdir gibi konulara gelindiğinde ise pek çok alt kategorinin olduğu görülmektedir. Aydınlatmanın çeşitleri birden fazladır ve ortamın konseptine göre farklı alanlarda kullanım özelliği gösterirler. Bazı aydınlatma modelleri ve nerelerde kullanıldığı aşağıda sıralanmaktadır:

  1. Abajur, genel olarak komodinlerin üstünde ve yatakların yanlarındadır. Masa üstlerinde de çalışma masalarının üstünde de kullanım özelliği görülmektedir.
  2. Gece lambası, gece uykuya dalmak için karanlık ortamda duramayan kişiler için uygun olan bir aydınlatma modelidir. Daha loş ışığın etrafa saçılmasında fayda sağlar.
  3. Avize, genel olarak tavanda asılı bulunurlar. Tavana gömülü şekilde de bulunan avize modelleri bulunmaktadır. Exporgin’de her türlü en güzel avize modelleri bulunmaktadır.
  4. Fener, karanlık alanlarda, özellikle elektriğin olmadığı ya da gittiği zamanlarda etrafa elektrik vermeye yarayan bir aydınlatma aracı olarak bilinmektedir. Oldukça kullanıma elverişlidir ve ummadık zamanlarda giden elektriğin kurtarıcısı olmaktadır.
  5. Lambader, evlerde spor ve şık görünüm yakalamak için uygundur. Ayaklıdır ve ortama oldukça salaş bir hava da katmaktadır.