Erkek Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

“Bakım” denildiğinde akıllara sadece kadın gelse de günümüzde erkek cilt bakımı da son derece önemli. Cildine özen gösteren erkek sayısının artması da bu bakım rutinlerini etkilemedi dersek, yanlış olur. Görünüşüne sadece kılık kıyafet olarak bakmaktan vazgeçen sevgili beyler, artık parlayan cilt, sizin de hakkınız!

Kadınlara oranla daha farklı olan erkek cildi bakım rutinleri, doğru ürün ve yöntemlerle desteklendiği sürece kısa sürelerde daha sağlıklı bir yapıya kavuşabilir. Sadece tıraş olup sakal şekillendirmeyle sınırlanmaması gereken beyler için bu içeriğimizde “erkek cilt bakımı nasıl olmalı” sorusuna farklı başlıklar altında yer veriyoruz.

Erkek Cilt Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Erkeklerin hayata başlarken, aktif iş hayatı içerisinde en sık yaptığı aktivitelerden biri düzenli tıraş olmak. Peki, tıraş olurken cildinize verdiğiniz hasarın farkında mısınız beyler? Basit bir yüz yıkama ve nemlendirici sürmekle geçmeyen bu tahrişin cildi dış etkenlere açık hale getirdiğini tahmin etmek zor değil. Kadın cildine oranla daha yağlı olan erkek ciltleri bu yapısından dolayı pürüzlü bir görünüme dönüşüyor.

Düzenli uygulanacak ve kısa sürelerde sonuç alınabilen erkek yüz bakımı için cilt tipini öğrenmen gerekiyor. Keza kadınlara göre daha yağlı bir cildin olsa da her cilt tipi aynı değil. Yüzüne iyi gelecek en doğru ürünleri tercih edebilmek de bu cilt tipini tanımaktan geçiyor. Eğer cilt tipini belirlemede sorun yaşıyorsan bir dermatolog ile görüşmekte fayda var.

Cilt bakımına başlamadan önce sabah akşam kullandığın sabunlarda da uzak durmanız gerek. Sabun cilt dokusunu kuruttuğu için özellikle de tıraş sonrası pullanmış bir görünüme bürünmene neden olur. Tıraş öncesi ve sonrası kullanılabilen erkek bakım seti çeşitleriyle en kısa sürede tanışman gerekiyor. 

Erkek Cilt Bakımı Rutini 

Erkek cilt bakımını tıraş öncesi ve sonrası şeklinde ikiye ayırabiliriz. Keza tıraş öncesinde cildi tıraşa hazırlamak olası tahrişlerin önüne geçtiği için son derece önemli. Bunun için cilt tipine uygun bir tıraş köpüğü seçmen gerekiyor. Asla ve asla yüzü sadece su ile ıslatarak tıraş olmamalısın. Hele ki klasik jilet kullanımını tercih ediyorsan, herhangi bir tıraş losyonu kullanmadan cilde jilet sürmek tahriş oranını iki katına çıkaracaktır.

Tıraş işlemi sonlandıktan sonra tercih edeceğin balsam, kolonya, losyon gibi ürünlerin nemlendirici özelliğinin olmasına dikkat etmen lazım. Her ne kadar erkek cildi kadınlara oranla daha yağlı olsa da bu durum neme ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. Özellikle de hava değişimlerinin sık yaşandığı kış aylarında nemlendirme son derece gerekli.

Son olarak da yine cilt tipine uygun bakım maskesi uygulayarak cilt sorunlarını ortadan kaldırmalısın. Gözenekli ve yağlı bir cilt kısa süre sonra istenmeyen problemlerin oluşmasına neden olacaktır. Düzenli olarak yürütülen erkek yüz bakımı kısa sürelerde daha parlak ve canlı bir görünüm elde etmene olanak sağlar, unutma!

Erkek İçin En İyi Yüz Bakımı Önerileri

Erkek için en iyi yüz bakım önerilerini arıyorsan, tam olarak doğru yere geldin. Keza senin için listeleyeceğimiz adımları günlük ve haftalık olarak kolayca uygulayabilirsiniz. Adım adım ilerleyecek olursak;

  • Cilt temizliğini sabun ve su yerine yüz temizleme jellerine bırakman lazım. Bu jel ürünler cildi temizlediği gibi besleyici özelliği de mevcut.
  • Tıraş öncesi ve sonrası için mutlaka güvenilir ve en iyi markalara yönelmen gerekiyor. En önemlisi de seçtiğin ürünler cildin için en doğru olanlar olmalı.
  • Her ne kadar kadınlar gibi makyaj yapmıyor olsan da bütün gün kirli hava, sigara gibi kötü etkenlere cilt maruz kalıyor. Hele bir de gözenekli dokular varsa, en azından akşamları düzenli olarak cilt temizleme losyonu kullanman faydalı olacaktır. Bu tarz ürünlere ek olarak gözenek sıkılaştırıcı krem ya da serumlar da olmazsa olmazlardan.
  • Haftalık olarak rutine bağlaman gereken erkek yüz maskesi için bir araştırma yapmalı ve içeriği en doğal olanları tercih ederek almalısın. Cildi ölü derilerden arındıran, gözenekleri temizleyen ve gerekli bakımı yapan bu ürünler, genellikle krem kıvamında oluyor. Bir kısmı soyulabilen bir kısmı da yıkanarak temizlenen çeşitleri de mevcut.
  • Sakallar ne kadar kamufle etse de göz çevresi açıkta olduğu için sizin de kırışıklarınız var! Bu kırışıklar için göz çevresine uygun bir bakım kremi şart! Düzenli kullandığında 1 – 2 ay gibi bir sürede etkilerini görebileceksin.
  • Son olarak da sabah akşam olmak üzere cilt nemini sağlayacak nemlendirici kremler kullanmak gerekir. Ayrıca kış aylarında çatlayan dudakların varsa bunun için de nemlendirici balm çeşitlerine bir göz atabilirsin.