Leke ve Akne Tedavisi İçin Öneriler

Leke, akne, sivilce ve gözenek iyileştiriciler, deformasyon yaşamış ciltler için büyük önem taşır. Genellikle ergenlik döneminde görülen sivilce ve akneler, doğru tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara neden olmaktadır. Gözenek iyileştiriciler, yağ bezlerini kontrol eder, cildi nemlendirerek rahatlamasına yardımcı olur. Leke & Akne & Sivilce & Gözenek İyileştiriciler, kusursuz bir cilde sahip olmanızı sağlarken, gözenekleri sıkılaşmasına yardımcı olur.  Gözenek iyileştirici kremler, bir “film” oluşturmadan iltihaplanmayı, tahriş olmuş cildin kızarıklığını giderir, dehidrasyonu önleyen ve cildi nemlendiren bir kabuk oluşturur. Çeşitli doğal bitki özleri içeren gözenek iyileştirici kremler, sağlıklı bir cilde kavuşmasını sağlarken tahrişi ve stresi azaltır. Özellikle bitkisel kaynaklı kremler, cildin daha sağlıklı ve ipeksi bir yapıda olmasını sağlar. 

Akne Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce akne da olarak bilinmektedir. Her 100 kişiden 85’inin ergenlik döneminde veya ileriki zamanlarda karşılaştığı bir cilt sorunu olarak karşımıza çıkar. Akneler siyah ya da beyaz nokta görünümünde karşımıza çıkabilmektedir. Akne gözenek kontrolü için öncelikle düzenli ve derin temizlik önerilmektedir. Akne tedavi için, akne lezyonlarını azaltan ve yenilerinin oluşmasını önleyen ürünleri tercih edebilirsiniz.

Siyah Nokta Temizliği

Akne tedavisinde çoğu zaman, akneye neden olan sebum üretiminin ve bakterinin azaltılmasına çalışmaktadır. Ayrıca bu süreçte cilt hücrelerinin dökülmesi normalleştirilmektedir. Akne tedavisinde, kullanılan ürünler etkili sonuçlar vermektedir. Akne temizleyici, tonik gibi ürünler ciltteki gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Bu ürünler, tekrar tıkanmalarını önler, ciltteki düzensiz görünümü giderirler. Bu ürünlerin likit yapıda olması ciltte emilimi kolay hale getirir ve bu sayede tenin rahatlamasını sağlar. Siyah nokta temizleyici ürünlerin, içeriğindeki antioksidan maddeler ise cildin canlanmasına yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra, akne karşıtı bakım jelleri ve losyonları da oldukça tercih edilmektedir. Bu jel ve losyonları, temizleme ve tonik işleminden sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Jeller, yoğun nemlendirici içerikleri sayesinde cildin nem dengesini sağlarlar.

Siyah Nokta Bantları

Akne gözenek kontrolünde siyah nokta temizleyiciler önemli bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra, sıklıkla tercih edilen burun bölgesi bantları da yardıma koşar. Bu bantlar, siyah noktaların, kirin ve yağın temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Tüm cilt tiplerine uygulanabilen bu bantlar, gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Beyaz ve siyah nokta temizleyiciler ve tonikleme işleminden sonra cilde matlaştırıcı losyonların uygulanması da önerilmektedir. Bu losyonlar, gün boyu cildin mat görünmesine olanak tanırlar. Ciltteki yağ üretiminin kontrolü sebum azaltıcı maddelerle sağlanır ve bu sayede mat görünüm sağlanmaktadır. Losyonlar genellikle yağsız, hafif yapıda olup cildin ihtiyaç duyduğu nemlendirmeyi sağlar. İçeriklerinde suni koku ve renklendirici kullanılmaması da tedavi sürecini hızlandırır.

Akne Tedavisi

Akne gözeneklerden kaçınmak, en başta cildin zararlı güneş ışınlarından korunması ile gerçekleştirilir. Yüzü az yıkamak, elleri çok fazla yüz ile temas ettirmek, egzersiz yaparken makyaj yapmak ciltte akne oluşmasına neden olmaktadır. Fakat akne etkili bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Akne tedavisi, özellikle doğru ürünlerin doğru bir şekilde kullanılmasına bağlı olarak  cevap vermeye başlar. Akne gözenek kontrolü sürecinde, ihtiyacınıza en uygun markaların ürünlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Cilt tipinize uygun ürünleri inceleyebilir, ürünlerin özelliklerini görebilirsiniz.

Cilt Leke Kremi

Ciltte oluşan lekeler kadın ve erkeklerin ortak cilt problemleri arasında yer alır. Bu yaygın sorunun birçok nedeni olabilir. Bunlar; düzenli olarak kullanılan ilaçlar ya da genetik özellikler cilt lekelerinin en temel sebepleri arasında yer alır. Bunların yanı sıra sivilce, güneşin zararlı ışınları, çevre kirliliği ve yanlış kozmetik kullanılan kozmetik ürünler, cilt lekelerine yol açabilir. Geçmiş yıllarda zorlu cilt sorunları arasında olan lekeler için bugün pek çok farklı leke kremi bulunuyor. Bu ürünler, problemin giderilmesinde oldukça etkili oluyor. Siz de benzer bir sorundan şikayetçi iseniz cilt leke kremi ürünlerini inceleyerek cildinize en uygun ürünü kolayca temin edebilirsiniz. Akne izlerinden kalan lekeler için sivilce leke kremi, burun üzerinde oluşan iz ve noktalar için siyah leke kremi tercih edilmektedir. Bunun yanında, vücudun genelinde yaşanan sorunlar için vücut leke kremi ya da güneşin zararlı ışınlarından kaynaklanan lekeler için 50 spf leke kremi çeşitlerini kullanabilirsiniz.