Erkek Cilt & Saç – Sakal Bakım

Kendine değer veren erkekler, kişisel bakım ürünlerine de dikkat ediyor. Cilt bakımı hem kadın, hem de erkekler için önem gerektirir. Cildini seven ve hoş görünmek isteyen erkekler de cilt bakım rutinlerinin de aksatmadan uygularlar. Erkekler için ideal alternatifler sunan pek çok marka, saç ve cilt bakımı konusunda oldukça başarılıdır. Bu ürünler, erkeklerin kusursuz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Özellikle şampuan, şekillendirici ve erkek saç boyası çeşitlerinden oluşan saç bakım ürünleri ve sakal bakım ürünleri gelişmiş özellikleri ile başarılı sonuçlar verir. 

Erkek Cilt Bakımı

Erkekler için cilt bakımı son zamanlarda geniş alternatiflerle ön plana çıkıyor. Erkek cilt bakımı ürünleri her cilt tipine uygun özellikleri ile ideal alternatif sunar. Erkek cilt bakım ürünleri, tıraş bakım ürünleri kadar büyük öneme sahiptir. Plaza yaşamının ön plana çıktığı çağımızda erkek bakımı da her geçen gün ön plana çıkmaktadır. Erkek cilt bakımı; cildin nemlenmesi, temizlenmesi, toz ve kirden arınması da büyük önem taşır. Temiz ve nemli bir cilt, daha geç kırışır, daha geç yıpranmaktadır. Zira, cildinizi temiz ve nemli tutarak hem güneşten daha az etkilenmesini önlemiş olursunuz. Bu sayede hem toksin biriktirmesini hem de kurumasını önlemiş olursunuz. Bu nedenle farklı içerikleri olsa da erkekler ve kadınlar için cilt bakımı ürünlerini düzenli kullanmalıdır.

Erkek Sakal Bakımı

Erkek cilt bakım malzemeleri denilince akla hemen tıraş ve tıraş sonrası ürünleri geliyor. Zira, erkekler için cilt bakımının en önemli kısmı tıraş, tıraşın neden olabileceği tahrişi giderme süreci üzerine kurulu. Tıraş sonrasında cildi nemlendirmeniz tahrişi, kızarıklıkları önler. Özellikle tıraş sonrasında oluşan gerginlik hissini tıraş sonrası bakım kremleriyle engelleyebilirsiniz. Bunun dışında güne başlarken ve uyumadan önce cildi temizlemek ardından nemlendirmek tavsiye edilmektedir. Böylece cildin sürekli kaybettiği nemi kazanması sağlanır.

Uygun vitamin ve besin maddeleri

Diyetiniz ve genel sağlık durumunuz sakalınız da dahil olmak üzere saçlarınızın kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Sağlıklı, aktif ve dinlenmiş kalarak, işlenmiş ve şekerli yiyecekleri azaltarak daha dolgun ve hızlı saç- sakal büyümesi teşvik edilmektedir. Bu da sakalınızdaki boşlukları daha hızlı doldurmanıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca bazı vitaminlerin daha kalın ve gür sakal büyümesi için etkili olduğu bilinmektedir. Doktorunuza danışarak bu tür takviyelerden de yararlanabilirsiniz.

Erkek Yüz Bakımı

Erkek yüz temizleme jelleri, erkek cilt nemlendirici kremleri, erkek cilt bakım maskeleri gibi ürünlerle cildinize bakım yapabilirsiniz. Kişisel bakımına önem veren yakınlarınıza erkek cilt bakım setleri hediye edebilir, özel günlerde onları mutlu edebilmektedir. Aynı markanın aynı kokudaki cilt bakım setleri de çok hoş bir bütünlük sunabilir. Bu amaçla erkekler için cilt bakım seti almanız önerilir. Cilt bakım ürünlerini ağzı açıldıktan sonra en fazla iki yıl kullanmanız ve güneşe maruz kalacak şekilde açıkta bırakmamanız tavsiye edilmektedir.