Mobilya Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Evinin temizliğine ve düzenine önem verenlerin sorduğu bir soru: Mobilya temizliği nasıl yapılmalı? Aslında çoğu zaman pek fazla önemsemek de mobilya temizliği yapmak oldukça dikkat gerektiren bir süreç. Çünkü mobilyanın cinsi, kumaşın kalitesi gibi durumlar hatta daha birçok husus mobilya temizliğini etkileyen faktörler. Bütün bu hususları dikkate alarak kullanacağımız temizlik ürününe karar vermeli ve mobilyalarımızı temizleme biçimlerimizi belirlemeliyiz.

Birçok insan mobilya temizleyicisi seçerken zorlanır. Kimi bu sürecin üzerinde durmayarak herhangi bir temizleyiciyi edinir kimi de en doğru ürünü bulana kadar araştırmasına devam eder. Aslında bu durum insanların evine ne kadar değer verdiğini, eşyalarını ne kadar benimsediğini gösterir. İyi bir temizleyici mobilyalarınızın aşınmasını engelleyecek ve eskimesini geciktirecektir. Bunun için her bir mobilya için doğru ürünü edinmenizde fayda var. Bu sayede çok beğenerek aldığınız ve evinizin en kıymetli eşyası olan mobilyalarınızı koruyabilirsiniz.

Mobilya temizliğinin nasıl yapılması gerektiğinin detaylarına girmeden evvel mobilya türlerini belirtmekte fayda var. Birçoğumuzun evinde bulunan ve salonlarımızı, yatak odalarımızı süsleyen mobilyalar malzeme türlerine göre şu şekilde: ahşap mobilya, bambu mobilya, metal mobilya, plastik mobilya, cam mobilya, beton mobilya… Her bir malzeme farklı özelliklere sahip. Bunun için de her birini temizleme şekli farklılık gösteriyor. Malzemenin karakterinde uygun olarak temizlik metotları uygulamak gerekli.

Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir?

Ahşap; modası geçmeyen, zamansız bir malzemedir. Ahşabın zarafeti salon, yatak odası ve mutfak dekorasyonunda vazgeçilmezdir. Şık bir dekorasyon için tek başına ahşabın kullanıldığı ya da ahşabın başka malzemelerle harmanlandığı mobilyalar seçilebilir. Fakat göz ardı edilmemesi gereken bir husus vardır ki o da, ahşabın temizliğinin dikkatle yapılması gerektiğidir. İster salonda ahşap kullanın isterseniz de evinizin başka alanlarında… Muhakkak düzenli aralıklarla temizliğinizi gerçekleştirin.

Mobilyanız ahşaptan oluşuyorsa ya da ahşap alanlar barındırıyorsa temizliğini yaparken şunlara dikkat etmeniz sağlıklı olacaktır. Bildiğiniz gibi ahşabı ıslak tutmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü ıslak bırakılan ahşapta muhakkak şişme meydana gelir. Bu da mobilyanızda kötü bir görüntüye neden olur. Temizleme aşamasında mobilya temizleme mendili kullanabilirsiniz. Bunun haricinde bazı insanlar sirke ve su karışımı ile mobilyalarını temizlemeyi tercih ediyorlar. Fakat bu durumda da mobilyanızı kuruladığınız emin olmanız gerekir. Çünkü mobilyanızın ahşap kısımlarının çürümesini istemezsiniz.

Ahşabın temizliğinde ya da genel olarak mobilya temizliğinde kullanılabilecek bir diğer yöntem mobilya temizleme solventi kullanmak. Solventler leke ve yağları sökmede etkilidir. Özellikle mutfak mobilyalarında oluşan yağlardan kurtulmak için temizleme solventi kullanmak oldukça akıllıca olacaktır. Solventler mobilyalarınıza zarar vermez. Aksine mobilya bakımının yapılmasında etkili olurlar.

Bambu Mobilya Temizliği

Hızlı büyüyen bambu bitkisi birçok alanda ham madde olarak kullanılabiliyor. Bu alanlar gıda, ilaç, inşaat, ev eşyaları, kumaş ve müzik aletleri ve daha pek çok alanı kapsar. Hâl böyle olunca bambu bitkisi evlerimizin içine de girmiş durumda. Bambu bitkisinin organik olması insanların bambu ürünlerini seçmesinde etkili. Tabii dayanıklı olmaları da onlara güvenimizi sağlıyor.

Salon, yatak odası, mutfak ve daha pek çok alanda gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bambu mobilyaların temizliğinin nasıl yapıldığını düşündünüz mü? Bambu mobilyalar temelinde ahşap gibi özellik gösterdikleri için onlar da suyu sevmezler. Bambu mobilyalarınızı temizlerken de mobilya temizlik bezi kullanmanız mantıklı olacaktır. Nemli beziniz ile rahatlıkla temizleyeceğiniz bambu mobilyanız için bolca su kullanmanıza gerek yok. Eğer bambu mobilyanızı su ile çok fazla buluşturursanız mobilyanızda eskime ve yıpranma ile karşılaşırsınız.

Beyaz Renk Mobilyaların Temizliği

Beyazı hemen herkes sever. Özellikle evinde ferah bir görünüş sunmak isteyenler için beyaz vazgeçilmezdir. Fakat güzelliğinin ve şık görünüşünün yanında beyaz mobilyalar her zaman dert yaratır. Bunun nedenleri beyazın kiri hemen göstermesi ve sürekli temiz tutulması gerektiğidir. Peki beyaz mobilyalara sahipseniz temizliklerini nasıl yapmalısınız? Beyaz mobilyanızı temizlerken lekelere odaklanmanızda fayda var. Bu lekelerin çıkarılmasında yine mobilya temizleme solventleri imdadınıza yetişebilir. Fakat siz, evde kendi yöntemlerinizle de beyaz mobilyanızı temizlemek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda bir mikrofiber bez, ılık su ve biraz bulaşık deterjanı size yardımcı olacaktır. Beyaz mobilyalarınızı kolaylıkla temizlemek sandığınız kadar zor değil.