Sivilce Nasıl Geçer?

“Sivilce nasıl geçer” sorusuna karşı pek çok farklı yanıt üretmek mümkündür. “Sivilce” denildiğinde akla öncelikli olarak yüz bölgesi gelir. Özellikle ergenlik döneminde bu sivilcelerin yaygın şekilde çıktığını görebilirsin. Sivilce, yüz bölgesinde çıktığı gibi kafa, sırt ya da omuz bölgesinde de görülebilir.

Sivilce, çoğu zaman can sıkıcı boyutlara ulaşan oluşumlardır. Bu nedenle sivilceyi gördüğünde, derhal bundan kurtulmak istemen çok normal. Kaliteli sivilce kremi çeşitleri ile bu olumsuzluk, kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Beslenme alışkanlıklarını değiştirerek ya da doğal yöntemlerle de sivilce ile başa çıkabilirsin.

Sivilceden kurtulmak kadar sivilce oluşumu sonunda ciltte kalan izlerden de kurtulmak çok önemlidir. Bilinçsiz şekilde sıkılan ya da koparılan sivilceler ciltte leke ya da iz bırakabilir. Sen de bu tür olumsuzluklarla karşılaşmak istemiyorsan sivilceyi küçümsemeden bilinçli bir müdahale yöntemini benimseyebilirsin.

Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Sivilce, nasıl ki ciltte nahoş bir görüntü oluşturduğu gibi sonrasında ciltte oluşan izler de can sıkıcı boyutlara ulaşabilir. Bu izlerle mücadele için dermatoloji muayenesini tercih edebilirsiniz. Doktorun vereceği kremler ile sivilce izlerinden kurtulabilirsin.

Sivilce izlerinden kurtulmanın bir diğer yolu da doğal yöntemleri tercih etmektir. Evde basit yöntemlerle hazırlayacağın karışımlarla sivilce izleri ile başa çıkabilirsin. Bu kapsamda tercih edeceğin çözüm yollarının başında limon gelir. Limon, sivilce izlerine karşı çok etkilidir. Bir kâseye sıktığın limon suyunun içine pamuk batırarak sivilce izlerinin bulunduğu bölgelere sürebilirsin.

Basit bir limon maskesi hazırlayarak da sivilce izleri ile başa çıkabilirsin. 1 yumurta akının içine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyerek basit bir karışım hazırlayabilirsin. Hazırladığın karışımı cildine düzenli olarak uygulandığında, 1 hafta sonra etkisini gözle görebilirsin.

Sivilceye Ne İyi Gelir?

Sivilce lekeleri ile etkin mücadele etme yöntemlerinden biri de patates karışımı hazırlamaktır. Patatesin içerisinde yoğun şekilde nişasta var. Bu da sivilce izlerinin yok edilmesini sağlar. Uygulamayı ise şu şekilde yapabilirsin. 1 adet patatesi rendeleyip ardından bir tülbent içine sararak suyunun çıkmasını sağla. Çıkan suyu vücuttaki sivilce izi olan bölgeye uygulayıp en az 20 dakika bekle.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın bir diğer yolu da elma sirkesinin nimetlerinden istifade etmektir. Elma sirkesi, içeriğinde bulunan yoğun mineraller sayesinde cildi besleyecektir. Akşam uyumadan önce, sorunlu bölgelere doğal elma sirkesi uygulayabilirsin. Limon gibi asidik olan elma sirkesi hassas ciltlere zarar verebilir. Bu nedenle kullanmadan önce belli riskleri göz önünde bulundurmalısın.

Yüzdeki Sivilce

Yüzde sivilce sorunu, özellikle hormonal değişim sürecinde karşılaşılan bir sorundur. Bu sorunla karşılaşıldığında yapılan hatalı yaklaşımlardan biri de yüzdeki sivilcenin direkt olarak sıkılmasıdır. Sivilcenin bilinçsiz sıkılması durumunda sonraki süreçte cildinde iz kalabilir. Bu nedenle sivilcenin doğal yollarla vücuttan atılması daha doğru bir yaklaşımdır.

Toz şeker, ciltte peeling etkisi yaratır. Hafif nemlendirdiğin toz şekeri, yüzündeki sivilce izi olan bölgelere sürebilirsin. Şekeri 10-15 dakika cildinde beklettikten sonra temizleyebilirsin. 4-5 günlük uygulamadan sonra yüzdeki sivilcenin sorunsuz şekilde yok olduğunu görebilirsin.

Yüzdeki sivilcenin geçmesi için doğal yöntemlerden biri de yoğurt uygulamasıdır. Bir kap içinde karıştırdığın yoğurdu direkt olarak yüzüne sürebileceğin gibi içine birkaç damla limon damlatarak uygulamayı da tercih edebilirsin. Problemli noktaya uygulanan yoğurt en az 15 dakika yüzünde beklemelidir. Bu sürenin sonunda yüzünü temizleyebilirsin.

Kızarıklıklardan Kurtulun

Sivilce kızarıklığının geçmesi için de özel olarak üretilen kaliteli krem çeşitleri vardır. Bu kremleri düzenli olarak kullanarak kızarıklığın ortadan kalkmasını sağlayabilirsin. Kullanacağın ilaçların doktor muayenesi sonunda belirlenmesi çok daha doğru bir yöntemdir.

Evde yapacağın doğal uygulamalarla da sivilce kızarıkları ile başa çıkabilirsin. Bu kapsamda kabartma tozu etkin bir çözüm önerisi. Bir kap içine koyacağın bir çay kaşığı kabartma tozunun içine birkaç damla limon koyarak karışımın macun kıvamına gelene kadar karıştır. Bu karışımı nemlendirdiğin cildine uygulayabilirsin. Uygulama sonrasında karışım ciltte kuruduktan sonra hemen yıkaman gerekir. Uzun süre bekle ki cildin tahriş olmasın.

Yukarıda tavsiye edilen uygulamalar, hassas ciltlere zarar verebilir. Bu nedenle hassas bir cilde sahipsen izleyeceğin yolu belirlemek için doktoruna danışmayı düşünebilirsin. Alerjik reaksiyon ihtimalini düşünerek senin için en uygun uygulamaya gerekli araştırmadan sonra belirleyebilirsin.