Ten renginize uygun fondöten/ ruj nasıl seçilir?

Fondöten ve ruj kadınların vazgeçilmez makyaj ürünleri arasında yer almaktadır. Etkileyici bir görünüm için ten renginize uygun makyaj ürünleri seçmek oldukça önemlidir. Son zamanlarda erkeklerin de tercih ettiği makyaj ürünleri doğru kullanıldığında, istenilen sonuca ulaşmanızı sağlıyor. Kaliteli pek çok markanın ürettiği ürünler arasında pek çok çeşit yer alıyor. Bu ürünleri ten renginize göre seçerek, kusursuz bir görünüme kavuşabilirsiniz. Unutmamanız gereken ten renginize ve cilt tipinize göre ürünleri seçmektir. Ten renginize uygun fondöten ve ruj seçerken, klasik ürünlerin yanında yeni tekniklerin gelişmesi ile daha etkili bir sonuca ulaşılabilmektedir. Ayrıca, tarzınıza uygun makyaj ürünleri ve setlerini tercih ederek günlük hayatta kolay bir makyaj yapabilirsiniz. 

Ten rengine göre ruj nasıl seçilir?

Her kadın gibi senin de ruj sürmeyi çok sevdiğini biliyoruz. Ne kadar çok rujun olsa da, hep daha fazlasını istiyor ve farklı renkler deneyerek sana en çok yakışacak o özel ruju bulmaya çalışıyorsun. Peki, ruj satın alırken kendi ten rengine uygun makyaj ürünleri seçiyor musun?

Esmerlere yakışan ruj renkleri

Esmer ten duruşu ile zaten etkileyici olduğu için ruj seçiminde cildin doğal ışıltısını besleyen formüllere yönelmek gerekiyor.

• Eğer tenine hafif bir makyaj yapmak istiyorsan, şeftali tonları tam sana göre.

• Esmere yakışan renkler genellikle parlak ve canlı tonlardır. Sıcak ve parıltı içeren rujlar da koyu tenler için oldukça uygun.

• Özellikle kırmızı ve bordo, bu listenin başında geliyor.

• Daha çarpıcı ve aykırı bir görünüm içinse parlak fuşya, turuncu, çingene pembesi ve mor renkleri tercih etmelisin.

Kumrallara yakışan ruj renkleri

Aslında, kumral ve buğday tenlilere  her renk ruj yakışır. Çünkü bu ten neredeyse her tonla uyum yakalayabilmektedir. Burada önemli olan elde edilmek istenen sonuç ve makyajın uyumlu olmasıdır.

• Öncelikle belirtmeden geçmeyelim; mat rujlar kumral ve buğday tenlilere gerçekten çok ama çok yakışıyor!

• Somon, mercan, gül kurusu gibi tonlar bu noktada istediğiniz etkiyi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Sarışınlara yakışan ruj renkleri

Sarışınlar bazen ciltlerinin solgun ve cansız göründüğünden şikayet edebilir. Ama aslında doğru ruj seçimleri ile enerjik ve dinamik bir görünüm kazanabilirler.

• Sarışınlar için en iyi ruj renkleri ise canlı tonlardır. Pastel tonlar, pembe ve fuşya sarışınların tenine canlılık katan renkler arasında.

• Daha sade bir görünüm istiyorsan, parlak formüllü soft ruj renkleri seçebilirsiniz. Bu sayede renk olarak doğal bir duruş kazanan dudaklarını ışıltıyla ön plana çıkarabilirsin.

• Gece makyajı için de mat ve koyu tonlardaki rujlar ve fondöten seçmelisiniz. Koyu kırmızı ve bordo ile dudaklarına etkileyici bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Ten renginize uygun fondöten rengi seçmenin en pratik yolları

Cildine en uygun fondöten rengini nasıl seçebileceğini biliyor musun? Makyaj ürünlerinde en zor konulardan biri de doğru ruj ve fondöten rengini seçmektir. Bu yüzden eğer bu konuda eksik olduğunu düşünüyorsan, yalnız değilsin! Bu yazımızda doğru fondöten rengini seçmekten, cildine birebir uyan, kusursuz fondöteni nasıl bulabileceğine dair bilmen gereken her şeyi bulabilirsin.

Ten rengine uygun fondöten seçimi

Doğru fondöten rengini seçmek için dikkat etmen gereken en önemli kriter; fondöteni elinin üzerinde ya da bileğinde değil, çenende denemelisin. Uyguladığın renkle boynun arasında bir fark yoksa, o fondöten tam senin rengin demektir. Fondöten rengi alırken yapılan en büyük hatalardan biri de rengi doğru yerde denememektir.

Ayrıca, doğru fondöten rengini seçmek için ilk etapta fondötenin renk isimlerini de dikkate alabilirsin. Mesela, eğer açık ve beyaz tenliysen, Light, Ivory veya Porcelain gibi fondöten renklerini tercih etmelisin. Eğer buğday tenliysen, Nude ve Medium fondöten renklerine, esmer tenliysen de Buff,  ve Beige, Tan gibi fondöten renklerini tercih etmelisin. Renk skalasını daralttıktan sonra da fondöten renklerini çenene uygulayarak tenine uygun fondöteni bulabilirsin. Ten rengine uygun fondöten ve ruj çeşitlerini exporgin.com’da seni bekliyor.