Bebek kıyafetleri, bebek kıyafetleri alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Bebek Kıyafetleri Seçerken Dikkat Edilecekler

Bebek kıyafetleri ve modelleri minik, renkli ve şirin görünümleri ile annelerin gönlünü fetheder. Bebekleri için en sevimli kıyafetleri tercih eden annelerin bu aşamada dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Bebekleri için sevimli olduğu kadar onlara zarar vermeyecek, sağlıklı ürünler tercih etmeliler. Bu yazımızda “Bebek tekstil ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken noktalar neler?” sorusunu cevapladık.

Bebek Kıyafetleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle yaz aylarında, güneşin kavurucu sıcağını, bunaltıcı havasını ve nemi daha çok hissederiz. Yetişkinlere oranla oldukça hassas bir cilde sahip bebekler, yazın kavurucu sıcağından daha çok etkilenmektedir. Kıyafet seçiminde dikkat edilmediği ve doğru ürünler seçilmediği takdirde, pişik ve isilik gibi durumlar meydana gelebilmektedir.

Özellikle bu aylarda, bebeklerinizin hassas cildini korumak, rahat etmelerini sağlamak için bebek giysileri seçiminde annelere büyük görevler düşüyor. Bebek giyiminde sağlık ve kalite ön planda gelirken, kullanılan ham maddeler de büyük önem taşır.

Seçilen Bebek Kıyafetlerin Özellikleri

Bebek kıyafeti seçerken, sağlıklı içeriklerden üretilmiş, organik bebek ürünlerini tercih etmelisiniz. Çünkü bu ürünler, bebeğinizin hassas cildini terletmeyecek, cildinin tahriş olmasını engelleyecektir. Dünya standartlarına uygun, GOTS sertifikalı organik pamuktan üretilmiş ürünleri seçmeniz yararınıza olacaktır.

Müslin parçalar tercih edin: Özellikle yaz aylarında ideal bir ürün olan müslin, oldukça yarar sağlar. Çünkü bu ürünler genellikle, organik pamuklu, kullanım kolaylığı sağlayan, nefes alan ve bebeğinizin cildine sağlıklı bir his bırakın parçalardır.

Açık ve pastel tonlar seçin: Bebeğinizi, güneşin zararlı etkilerinden korumak için güneş ışınlarını direkt çeken koyu renkli kıyafetler yerine açık ve pastel tonlarda organik ürünler seçin.

Organik pamuk ile üretilmiş ürünler kullanın: Bebeklerde ısı kaybı çoğunlukla baş bölgesinde olur. Hem ısı kaybını azaltmak hem de bebeğinizin güneşe doğrudan maruz kalmasını önlemek için organik pamuktan üretilmiş şapkaları tercih edin. Kullanımı kolay rahat parçalar seçin. Bebeğinizin hareket özgürlüğünü engellemeyin; dar olmayan, rahat formda, nefes alan organik bebek kıyafetlerine yönelin.

Vücut Isısını Dengeleyen Ürünler Seçin

Bebeği yaz aylarında kat kat giydirmek vücut ısı dengesini bozarak hastalanmasına neden olur. Organik ve pamuk bebek kıyafetleri, bebeğinizin vücut ısısını dengede tutar. Bebeği için her zaman en iyisini isteyen anneler, özellikle yaz aylarında bebeği için seçimleri titizlikle yapmalıdır.

Bebek Kıyafeti Almanın Püf Noktaları

  • Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassastır, bu nedenle dış dünyaya karşı daha duyarlıdırlar. Soğuğa, bakterilere ve mikroplara karşı da korumasızdırlar. O yüzden, doğal ve pamuklu dokuya sahip kıyafetler seçilmelidir. Ayrıca kimyasal ve polyester ürünlerden uzak durulması faydalı olacaktır.
  • Bebek giyim ürünleri arasında seçim yaparken hangi iklimde yaşadığınız veya bebeğinizin nasıl bir iklimde dünyaya geleceği de önemli bir etmendir. Ayrıca mevsimlere göre de bebek giyim alışverişi yapmanız önemlidir.
  • Bebek çorabı ve bebek patiği seçerken biraz bol olması, bebeğinizin rahatı için önemlidir. Bu sayede, bebeğinizin hareketlerinin kısıtlanmaması onun huzursuz hissetmesini engelleyecektir.
  • Giydirilmesi kolay kıyafetleri seçmek, sizleri ve hareketli olan bebeğinizi hazırlarken daha az yoracaktır. Bununla beraber, bebeğinizin bezini kolay değiştirmek için çıtçıtlı ürünler tercih etmeniz işinizi kolaylaştırır.
  • Bebek kıyafeti alırken özellikle kol ve yakalarının sert olmamasına; düğme gibi zararlı olabilecek faktörlere dikkat edilmesi gerekir.
  • Ürün alırken, bebeğinizin yaşına göre değil, onun kilosuna göre seçin. Özellikle yeni doğan bebekler hızlı bir şekilde büyüdükleri için aldığınız kıyafetler de kısa zamanda ona küçük gelecektir.

Bebek Giyim Alışverişi Yapacaklara Tavsiyeler

  • Kış aylarında ise; bebeğini soğuktan korumak için anneler çok kalın kıyafetler tercih ederler. Fakat bazı ortamlar bebeklere çok fazla sıcak gelebilir, bu nedenle kalın kıyafetler yerine duruma göre çıkartılabilecek kat kat kıyafetleri almanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Bebek kıyafeti seçerken gösterdiğiniz titizliği, elbette bebeğiniz doğduktan sonra kendi kıyafetleriniz için de sergilemelisiniz.
  • Bebeğiniz sürekli kusabilir, bu sebeple kolay yıkanabilen kıyafetleri tercih etmeniz sizlerin yararına olacaktır.
  • Parfümlü deterjan yerine, doğal ve kokusuz deterjan kullanılması önerilmektedir.
  • Aldığınız bebek kıyafetleri bebeğinize giydirmeden önce mutlaka yıkamalısınız.
  • Bebeğinizin giysilerini kuruttuktan sonra ütülemelisiniz, bu daha hijyenik olmasını sağlayacaktır.