Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

Herkes için dekore etmesi en keyifli odalardan bir tanesi olan bebek odası, eve yeni biri katılacağı zaman hazırlanmaya başlanmaktadır. Bunun nedenle bebek için sağlıklı, konforlu, uygun bebek odası dekorasyon fikirleri anneler tarafından önemsenir. Anne adayları, bunun için bebek odası dekorasyonuna ayrı bir özen göstermektedirler. Neticede bebek odasının erken hazırlanması, anne adaylarının daha verimli vakit geçirmesini sağlamaktadır.

Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Bebeğin cinsiyetine göre bebek odası dekorasyonu değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte bebek odasında bulunması gereken mobilyalar da değişmektedir ve daha çok mavi rengin egemen olduğu erkek bebek odası dekorasyon fikirleri, rağbet görmektedir. Bebeğin yaşamsal faaliyetleri ve temel ihtiyaçları göz önüne alınmaktadır.

Huzurlu ve rahat bir uyku çekebileceği beşiği olmasına dikkat edilmektedir. Eğer oda darsa, büyüyen karyolalar işe yaramaktadır. Beşik ile komodin ve alt açma ünitelerin birleştirildiği büyüyen karyolalar, tek mobilyada birden fazla fonksiyonu göstermektedir. Bu nedenle yeterli alan olması durumunda, bebek odası dekorasyon objeleri kullanılmaktadır. Mobilya seçiminde boya türüne ve kullanılan malzemeye dikkat edilmektedir.

Şık ve modern bir bebek odası dekorasyonu için çizgili duvar kağıtları kullanılmaktadır. Dekorasyona uygun bebeğin oyun oynayabileceği oyun halısı seçilmektedir. Çünkü gün içinde bebeği uyuturken ihtiyaç duyacağı karanlık ortamı sağlayacak perdeler tercih edilmektedir. Hazır olarak satılan tasarım nesneleri de bebek odası dekorasyonunda yardımcı olmaktadır. Bebek hazırlığı telaşının en keyifli kısımlarından biri olan bebek odası dekorasyonu, çocuğun gelişimine uygun olması gerekmektedir.

Rahat ve Güvenli Bebek Dekorasyon Ürünleri

Bebeğin rahatlığı ve güvenliği göz önüne alınarak oluşturulan bebek odası dekorasyonu, ince ayrıntılar içermektedir. Tabii öncelikle bebek odasının boyanması, mobilyaların zarar görmesini engellemektedir. Dolayısıyla kullanılan boyanın silinebilir olması, uzun süre temiz duvarlara sahip olunmasını sağlamaktadır.

Son dönemlerde trendlerin değişmesi ile birlikte pembe ve mavi renklerin yanı sıra farklı renkler bebek odası duvar dekorasyonu için kullanılmaktadır. Duvar boyasında açık renklerin kullanılması, aydınlık ve ferah bir görünüm vermektedir. Alınan mobilyaların ölçüsü ve genişliği, bebek odasının ölçüsü ve genişliği ile aynı olmasına dikkat edilmektedir. Aksi takdirde bebek odası içerisinde hareket alanı sınırlanmaktadır.

Küçük Bebek Odaları İçin Yaratıcı Fikirler

Ebeveynler kız bebek odası dekorasyon sırasında kendi zevklerinin yanında, bebeklerinin kendilerini rahat hissedeceği bir oda tasarlamaktadır. Küçük bebek odaları için kullanışlı dolaplar ve zorunlu ihtiyaca yönelik mobilyalar tercih edilmektedir. Çünkü bebeklerin ilk aylarda kemik gelişimi için yeterince gün ışığı alması gerekir.

Bebek odasının dar olması durumunda, köşelerin ve duvarların iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla krem, ıslak mendil, bez ve şampuan gibi malzemeler, fazla yer kaplamaması için bir kutuya konularak yatağın altına konulabilmektedir. Zevkler ve bütçe bir kenara bırakıldığında, ikiz bebek odası dekorasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Eşyaların organize edilmesi ve şık bir görüntü kazanması için dekoratif sepetler kullanılmaktadır. Seçilen bu malzemelerin kimyasal içermemesi ve organik olması, bebeğin sağlığı için önem arz etmektedir. Akılcı çözümler ile şahane bebek odası dekorasyonu hazırlanmaktadır. Yatak odasına yakın olan bir odanın bebek odası dekorasyonu için kullanılması gerekmektedir.

Küçük bebek odaları için sade beşik tercihinde bulunulmaktadır. Aksi tercih yapılması durumunda, oda çok karmaşık bir görünüm kazanmaktadır ve oda kullanışsız bir hale gelmektedir. Bebek beşiğinin olduğu duvarda, herhangi bir nesnenin bulunmaması gerekmektedir. Çok karmaşık renk tonları ve bebeğin gözüne hitap edecek karmaşık materyal seçiminden uzak durulmaktadır.

Bebek Aydınlatma Ürünleri

Sade renklerin tercih edilmesi, bebeğin etrafını rahatça görebilmesini sağlamaktadır. Ayrıca aydınlatma tercihinde bulunurken, bebeği rahatsız edecek ışık seçilmemektedir. Çok fazla mobilya alımından uzak durulması gerekmekle birlikte sadece gerekli eşyalar alınmaktadır. Oyuncaklar beşikten uzak bir noktada olması gerektiği gibi oyuncak özelliklerine ve sayısına dikkat edilmektedir. Çünkü bebeğin gelişimine olumlu anlamda katkı sağlamak için üç boyutlu ve bilimsel tavan tasarımı yapılmaktadır.

Odayı daha kullanışlı bir hale getirmek için bebek odası modelleri göz önüne alınmaktadır. Bunun için erkek ve kız bebeklere özgü ayrı tasarımlar tercih edilmektedir. Zevke göre döşenen bebek odası dekorasyonu sırasında yaratıcı fikirler uygulanmaktadır. Bebeğe zarar vermeyecek objeler ve eşyaların tercih edilmesi, bebeğin sağlığı için önemli olmaktadır.