Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Her ne kadar kadınlar için cilt bakımı hassas bir konu olsa da erkek cilt bakımı da önem verilen hususlardan biri. Cildi doğru bakmamak, sigara ve alkol alışkanlıkları ve beslenme bozuklukları ciltte nahoş görünümlere neden olabilir. Cildin kötü görünümünün psikolojik etkileri olabileceği gibi kuruluk, kaşıntı gibi durumlarda uyku sorunlarına yol açması bile muhtemel.

Kireçli veya tuzlu su, yoğun güneş ışınları gibi çevresel faktörler de cilt sorunlarına neden olur. Yıpranan cilt, ışıltısını kaybedeceği gibi çabuk yaşlanmanın da temel sebebi. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek adına “En iyi cilt bakım rutini hangisi?” sorusunun cevabını araştırıp kendine en uygun olanına karar vermen gerekebilir.

Günümüzde cilt bakımı yapan birçok salon ve işletme var. Bu işletmelerden yararlanarak düzenli şekilde cilt bakımını yaptırabilirsin. Ayrıca evde basit yöntemlerle kendi yapabileceğin uygulamalarla cilt problemlerinin önüne geçebilirsin.

En İyi Cilt Bakım Yöntemleri

Cilt bakımının yapılması için uygulanan birçok yöntem var. Bu yöntemleri istikrarlı şekilde uygulayarak cilt sorunları ile ilgili yaşanan problemleri önlemek mümkün. Bu kapsamda aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsin:

  • Cilt bakımında altın kural bakım yapmadan önce cildin temizlenmesidir. Örneğin yüz bakımı yapacağın zaman yüzünü bol su ile yıkayabilirsin. Gün içinde uygulanan cilt bakım maskesi ya da kremlerinin belirli bir süre sonunda mutlaka temizlenmesine ihtiyaç vardır. Temizleme jeli ya da temizleme sütleri, bu anlamda ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecektir.
  • Cildi temizlemek her zaman yeteli değildir. Temizleme sonrasında tonik kullanmak da gerekir. Bu sayede ciltteki gözenekler ve yağlar pratik şekilde temizlenebilir. Bunun yanında sivilce ev siyah nokta oluşumuna karşı da gerekli tedbiri alabilirsin. Evde cilt bakımı yapacağın zaman tonik kapsamında gül suyu, papatya çayı ya da elma sirkesi gibi doğal ürünleri de kullanabilirsin.
  • Cildi temizledikten sonra nemlendirici ve cilt bakım kremleri ile rutin cilt bakımı yapılabilir. Teninin hassasiyetine göre bu bakım ürünlerini satın alırken doktorundan tavsiye almayı da düşünebilirsin. Kaliteli cilt bakım kremleri kısa sürede etkisini gösterecek.

Korelilerin Cilt Bakım Yöntemleri

Kore, cilt bakımı konusunda ön plana çıkan ülkelerden biridir. Korelilerin pürüzsüz cilt yapısı da bu anlamda bizlere fikir verir. Pratik yöntemlerle yapılabilen bu uygulamalar ile arzu edilen cilt güzelliğine ulaşabilirsin.

Bu yöntemde öncelikle yağ bazlı temizleyicilerle cilt temizlenmelidir. Sonrasında ise kullanılacak olan temizleyici köpük uygulaması ile gözeneklerin temizlenmesine katkı sağlanır. Her gün olmasa da bu aşamadan sonra haftada 2-3 kez peeling uygulaması tercih edilebilir. Özellikle hassas ciltlerde bu uygulama çok önemlidir.

Korelilerin cilt bakım yöntemlerinde 4. Aşama, cilt PH’ının korunarak temizlenmesi için tonik kullanımıdır. Toniklerin içeriğine göre nemlendiriciye sahip tonik çeşitleri de kullanmak iyi olur. Tonik kullanımı ile birlikte esans kullanımı da cildin nemlendirilmesinde çok etkilidir.

Cildin ihtiyacına göre yüksek konsantrasyona sahip olan serumlar da kullanmak mantıklı. Serum, cildin alt katmanlarına inerek tedavi edici etkiye sahiptir. Serum uygulamasından sonra en az 20 dakika cilt bakım maskesi uygulanır.

Göz bölgesindeki kırışıklar için göz kremi ve serum da bulmak mümkün. Uygulama esnasında fazla basınç yapmaktan da kaçınman gerekir. Son aşamada ise nemlendirici ve güneş koruyucu uygulaması ile Korelilerin cilt bakım süreci tamamlanır.

Erkek Cilt Bakım Önerileri

Kadınların cilt yapısı erkeklere nazaran daha hassastır. Doğal olarak kadınların cilt bakım alanında daha hassas ve araştırmacı davrandığını söyleyebiliriz. Erkeklerin yüz bölgesinde bulunan sakallar cildin daha sert bir yapıya bürünmesine neden olur. Uygulanacak cilt bakım yöntemleri ve kürleri de kadınlarınkinden daha farklıdır.

Erkek cilt bakım seti, rutin cilt bakım uygulamaları için son derece ideal ürünlerdir. İçeriğinde özellikle yüz bakımı için uygun ürünler bulunan bu setler, temel cilt bakım ihtiyacını karşılayacaktır. Cilt bakımı için kullanılan kaliteli tıraş losyonu gibi ürünler nemlendirme etkisi yüksek olan ideal bileşenlerdir.

Özellikle günlük tıraş olan kişilerin cildinin tahriş olacağı aşikârdır. Bu nedenle tıraş ekipmanlarının kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Tıraş sonrasında losyon veya nemlendirici cilt yumuşaklığını korur. Bunun yanında kaliteli bir tıraş kolonyası kullanmak da etkili bir uygulamadır. Söz konusu ürünler tıraş sonrasında cildin gözeneklerindeki kalıntıları yok eder.

Tüm cilt bakım uygulamalarında cildin hassasiyeti göz önünde bulundurularak uygulamanın hangi sıklıkta yapılacağı belirlenmelidir. Sen de profesyonel nitelikli firmalardan veya cilt uzmanından destek alarak hangi yöntemi uygulayacağına karar verebilirsin.