En Etkili ve En İyi Leke Giderici Kremler

Yeni içerikleriyle dikkat çeken, en etkili leke kremi çeşitleri hakkında hiç araştırma yaptınız mı? Sağlıklı, ışıldayan ve tertemiz bir cilt hepimizin hayali öyle değil mi? Kadın erkek demeden çoğumuzun önemsediği cildimiz, dönem dönem farklı sorunlarını beraberinde getirebilir. Şöyle bir düşünürsek: bazı zamanlarda başımıza dert olan en büyük cilt sorunu, leke ve renk eşitsizliği olmuyor mu? İşte bu derdi ortadan kaldıracak ve eskisi gibi ışıl ışıl parlayan bir cilde kavuşmanı sağlayacak en iyi leke giderici krem ve serumlar hakkında merak edilenleri senin için bir araya topladık.

Cilt lekeleri, farklı sebeplerle ortaya çıkan ve çoğu zaman müdahale edilmezse kalıcılık kazanan problemlerdendir. Ancak bu müdahale için en doğru ve etkili ürünü seçmek son derece önemlidir. Keza yanlış ürün ya da yanlış kullanım sonucu cilt lekelerinin daha kötü bir hal almasını kimse istemez, öyle değil mi?

Detaylı bir şekilde cilt lekeleri hakkında merak edilen tüm soruları bir araya topladığımız bu içerikte lekeler nasıl oluşur, nasıl ortadan kaldırılmalı ve en önemlisi leke krem ve serumları nasıl kullanılmalı gibi sorulara yanıt veriyoruz.

 

Cilt Lekeleri Neden ve Nasıl Oluşur? Nedenleri Nelerdir?

Cilt lekeleri pek çoğumuzun aklına direkt güneş ışığına maruz kalmayı getirir. Elbette leke oluşumunda zararlı güneş ışınlarının etkisi asla yadsınamaz. Lakin bunlar dışında da ciltte renk eşitsizliğine sebep olan farklı sebepler var. Cilt lekeleri için ilk bilmen gereken şey, cilde doğal görünümü ve rengini veren melanosit hücrelerinin düzensiz çalışmasından kaynaklandığıdır. Uzun süreler boyunca güneş ışınlarına maruz kalarak perçinlediğimiz bu lekelerin oluşmasında etkili olan diğer faktörler ise şunlardır:

  • Önlemsiz güneşlenmek,
  • Akne izleri,
  • Epilasyon, ağda gibi işlemlere bağlı lekelenmeler,
  • Hamileliğe bağlı hormon değişimleri,
  • Yanlış bakım rutinleri ve ürünler,
  • Yaş ilerlemesine bağlı nedenler,
  • Cilt tipine uymayan kozmetik ürünlerinin seçimi,
  • Aşırı yağlı ve yanlış beslenme düzeni,
  • Alkol ve sigara tüketimi,
  • Su tüketiminin yetersizliği,
  • Yoğun stres ve sıkıntılar,
  • Genetik yatkınlık vb.

Gördüğün üzere cilt lekelerinin oluşumunda pek çok faktör etkili olabiliyor. Doğru ve en etkili leke giderici kremi kullanırsan bu kötü görüntüden kısa sürede kurtulabilirsin. . Bunun için önce leke karşıtı güneş kremi araştırması yapman, sonrasında yaz kış demeden kullanman yeterli.

Leke Karşıtı Güneş Kremi

Güneş kremi kullanımının sadece bahar ve yaz aylarına mahsus olduğunu düşünüyorsan, büyük yanılgı içindesin. Özellikle de hassas cilt tiplerinde yılın her dönemi düzenli olarak kullanılması gereken leke karşıtı güneş kremi çeşitleri her cilt için farklı içeriklerle üretilir. Bu sebeple ilk yapılması gereken kendi cilt tipinin hangi bileşenleri içeren güneş kremlerine ihtiyaç duyuyorsa bunu öğrenmek olmalı. Eğer bu konuda bir türlü emin olamıyorsan bir dermatolog ile görüşerek cilt taraması yaptırmak en garanti yoldur.

Leke karşıtı güneş kremleri hakkında yanılgıya düşülen 2 farklı konudan da hemen bahsedelim. Birincisi, elinizdeki leke karşıtı güneş kreminin yüksek faktörlü olması tüm gün koruyacağı anlamına gelmez. Keza gün içerisinde tazeleyerek etkisini artırmak sana düşüyor. İkinci yanılgı ise bol miktarda sürüldüğünde daha etkili olacağı yönünde. Ki oldukça yanlış olan bu durum için en ideal ölçü tüm yüze maksimum bir çay kaşığı kadar kullanmaktır.

Son olarak da en iyi leke kremini dahi kullansanız dışarı çıkmadan 20 – 25 dakika öncesinden cildine güzelce yedirmen gerekecek. Yüz, boyun, kol, göğüs gibi lekeye çok meyilli alanlara masaj yaparak sürmeniz emilimi hızlandırır. Eğer makyajı seviyorsanız içeriklerini kontrol ederek güneş kremini direkt baz olarak da kullanmak mümkün. Lakin gün sonunda cildi güzelce temizlemek gerektiğini es geçmeyelim.

En Etkili Leke Kremleri Nelerdir?

Cilt tipine göre tercih etmen gereken leke kremleri farklı marka ve içeriklerle hazırlanıyor. Aralarından seçim yapmak kuşkusuz sana kalmış. Ancak doğal içeriklere yönelmek her zaman en mantıklı olandır. Özellikle de hassas bir cilt tipin varsa bu doğal içerikli leke kremi ya da leke serumları daha kısa sürelerde etkisini gösterecektir.

Şimdi “En iyi leke kremi nasıl seçilir? Hangi ürünler kimler tarafından kullanılmalıdır?” sorusuna geçelim. Öncelikle en iyisi, en etkilisi budur, şudur gibi yargıları bir kenara bırakmak lazım. Çünkü her cildin ihtiyacı aynı değil ve her ürün herkeste aynı etkiyi yaratmaz. Kimi leke kremleri cildi kurutup sorunu çözerken bir kısmı da nemlendirerek iş görüyor. Eğer cilt tonunu da eşitlesin dersen, ürün içeriklerinde retinol olmasına dikkat edebilirsin mesela. Kuşkusuz en iyi leke kremi ya da leke serumu seçimini yaparken etki süresi, emilim kolaylığı ve fiyatı gibi kriterler de seni etkileyecekler arasında yer alıyor.