Erkek cildinin bakımı farklı mı? Yağlı ve gözenekli erkek ciltleri için ne yapmalı?

Erkek cildinin bakımı ve kadın cildinin bakımı arasında nasıl farklar var? Erkek cildinin bakımı nasıl yapılmalı, erkek cildi nasıl bir yapıya sahip? Bu yazımızda erkeklere bakımları hakkında yardımcı olmak istedik. Erkeklerin nasıl bir cilt bakım rutinine sahip olmaları gerektiği üzerine kafa yoracağız. Bildiğiniz gibi erkekler, kadınlara oranla daha kalın bir cilt yapısına sahiptir. Bunun yanı sıra yine kadınlara oranla daha yağlı bir karakter gösteren erkek cildi, kesin olarak bakımı gerektirir.

Sık aralıklarla tıraş gibi bir eylem gerçekleştiren erkeklerin bakım yapmaması zaten abes olurdu. Dahası, elbette erkeklerin cildi de kadınlarınki gibi yorulur. Bu yorgunlukta şehir hayatının dinamik yapısı, toz ve kir gibi koşullar etkili. İşte, erkek cildi de bütün bunlara maruz kalır. Cildinin değerli olduğunun farkında olan erkekler, bu yorgunluktan cildini arındırır ve ferah bir görünüme sahip olur.

En Önemli Temizleyici Su

Cilt bakımı için en önemli yardımcı sudur. Su cildinizi dengeler, sakinleştirir ve yorgunluğunu alır. Erkek cildi için de su en önemli yardımcıdır. Cilt hücrelerimizin tamir edilmesi için suya ihtiyaç duyarız. Uzmanlar hem cildin su ile yıkanmasını hem de bolca su tüketimini öneriyor. Bunun nedeni suyun en çok cilde fayda sağlamasıdır. Cildiniz için hangi bakım ürününü kullanıyor olursanız olun öncesinde su ile cildi temizlemeyi ihmal etmeyin.

Suyun cilt haricinde de birçok alan için faydalı olduğunu biliyoruz. Fakat konuyu çok fazla dağıtmadan erkek yüz güzelleştirme gibi meselelere kafa yoranlara bilgi aktarmakta fayda var. Su, elbette ki kadın cildi ya da erkek cildi fark etmeksizin faydalı. Özellikle kalın ve yağlı cilt yapısına sahip olan erkekler için su aslında bir velinimettir. Yağlı ve kalın bir cilt tipinin bakımının ne derece zor olabileceğini az çok tahmin ediyoruz. Bunun için erkeklerin işi çok daha zor.

Son yıllarda erkek cilt bakım ürünleri giderek artmakta. Bu durumda erkeklerin daha bakımlı hâle gelmeleri ve kendilerine vakit ayırmaları etkili. Birçok erkek, artık cilt bakımını rutin bir şekilde gerçekleştiriyor. Sabah ya da akşam belirli periyotlarda gerçekleştirilen cilt bakımı ile erkekler de çok daha sağlıklı ve parlak cilt görünümüne sahip. Peki su haricinde erkeklerin cilt bakımında kullandığı yardımcılar nelerdir? Yüz temizleme jelleri, köpükler ve peelingler tıpkı kadın cildinde kullanıldığında gibi erkek cildinin bakımında da kullanılan bakım ürünleri. Erkek cilt bakımı evde yapılacaksa bu ürünlerin uygun olanından faydalanmak mantıklı olacaktır.

Nemlendirmeyi Unutmayın, Erkek Cilt Bakımı rutini

Cilt bakımı erkek rutini kadınların cilt bakımı rutininden daha farklı olabiliyor. Bunun nedeni erkeklerin sıklıkla tıraş olmaları. Tıraş sonrası tahriş ve kızarıklık gibi durumlar erkeklerin korkulu rüyası. Biliriz ki önceleri erkekler evde de tıraş olsa berberde de tıraş olsa bir tıraş kolonyası ile yetiniyorlardı. Fakat artık durum değişti. Cildini tanıyan ve özen gösteren erkekler ciltleri tahriş olması diye nemlendiricilerden de faydalanıyorlar. Zaten, ne olursa olsun her erkek bir nemlendiriciye sahip olmalı. Bu nemlendiriciler hem tıraş sonrasında kullanılabilir hem de cilt bakımının vazgeçilmez öğeleridir.

Erkek Cilt BakımındaYağlı ve Gözenekli Ciltler

Yağlı ve gözenekli ciltler kadınların olduğu gibi erkeklerin de korkulu rüyası. Ciltte yağlı ve geniş gözenekli bir görünümü kim ister ki? Yağlı ve gözenekli bir cilde sahipseniz erkek cilt maskesi yardımınıza koşuyor. Evde kolayca yapabileceğiniz maskeler ile sıkı gözeneklere sahip olabilir ve yağlı görünümden kurtulabilirsiniz. Yağlı ciltlerden kurtulmak için aslında en büyük dostumuz karbonat.  Bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı limon suyunu iyice karıştırıp yüzünüze uyguladıktan on ya da on beş dakika sonra yüzünüzü yıkarsanız ve bu maskeyi haftada bir olacak şekilde devam ettirirseniz cildinizdeki iyileşmeyi fark edeceksiniz.