Kuşlar Gerçekten Zeki mi?

Şüphesiz ki doğa üzerinde bulunan bütün hayvanlar oldukça zekidir. Her hayvanın kendine özgü bir yeteneği vardır. Bu yetenekler onların tabiatta yaşamlarını sürdürmesine olanak sağlar. Kendi iç güdüleriyle var olabilmelerinin gücünü korumaktadırlar. Kuşlar da zeki varlıklar olmalarıyla kendi iç güdülerinin gücüyle kendini koruyabilen hayvanlardır. 

Kuşlar da doğadaki en zeki hayvanlardan birisidir. Zeki oldukları kadar hassaslardır da . Özellikle evde beslenebilen kuş türleri sahiplerinin duygu ve durumundan fazlasıyla etkilenirler. Göstereceğiniz her tepkiyi önceden kavrayabilir buna göre bir atak geliştirebilirler.

Kuşlar fazlasıyla sadık ve arkadaş canlısıdır. Sizinle iletişim kurmaya çalışıp, sürekli meşgul etmeye çalışırlar. Bu yüzden her an burnunuzun dibinde bitmelerine şaşırmamak gerek.

Kanatlı dostlarınızın kafesini açtığınız zaman cıvıl cıvıl öterek etrafta dolanması evinizin  adeta neşe kaynağı haline gelir. odak noktası olmaktan fazlasıyla memnun oldukları da kesin. Siz bir iş başındayken sizi rahatsız edebilir, odak noktanızın onda olmasını isteyebilirler. Ee bunu başınızın üstünden ayrılmayışından da anlayabiliriz tabi. 

Konuşabilen Zeki Kuş Türleri 

Kuşlar hem zeki hem de arkadaş canlısı bir türdür. Bütün kuşlar olmasa da bazı kuşlar konuşabilme özellikleriyle bilinmektedir. Hem konuşabilen hem de arkadaş canlısı bir kuş evinizin en küçük üyesi olacaktır.

Bazı kuşların evde bakımı biraz zahmetli olsa da sizinle çok uyumlu bir bağ kuracaklardır.

Kuşlar her ne kadar düşük çeneli olsalar da onlar evimizin en güzel seslerine sahip üyeleridir. Sizinle arkadaşlık kurabilecek, bütün duygu durumunuzu hissedebilecek zeki bir dosta ihtiyacınız kesinlikle vardır. 

Siz de zeki ve arkadaş canlısı, düşük çeneli bir hayvana ev sahipliği yapmak isterseniz, e bir de konuşan kuş türü olsun derseniz sizler için bir liste hazırladık. Konuşan kuş türleri biz ne kadar çaba harcarsak harcayalım sadece kendileri istedikleri zaman konuşacaklardır. 

Muhabbet kuşları 

Muhabbet kuşları evde beslenebilen en yaygın kuş türüdür. Papağanlar arasında konuşabilme kabiliyetine en çok açık tür muhabbet kuşlarıdır. Aynı zamanda fazlasıyla da zekidirler. 

Göz dolduran renkleri, parlak tüyleriyle evinizin en minik üyesi olmaya aday olan muhabbet kuşları, minik bedenleriyle evinize tatlı bir ses olacaktır. 

Birçok rengi bulunan muhabbet kuşlarının, doğada en fazla yeşil ve sarı renklerine rastlanmaktadır. 

Zeki olmalarıyla bilinen muhabbet kuşları, doğada yırtıcı kuşlardan korunabilmek için kendilerini kamufle edebilmektedirler. 

Muhabbet kuşlarının görüş alanları oldukça fazladır. Kafalarının yan tarafına doğru olan gözleri sayesinde 360 dereceye kadar görüş alanına sahiptirler. 

Muhabbet kuşları karanlığa duyarlı olmadıkları için, karanlık alanlarda görüşleri kötüdür. Geceleri karanlıktan korkmamaları için ışığı tamamen kapatmak yerine biraz kısabilir ya da görüş alanı sağlayabilecek bir ışık miktarı ayarlayabilirsiniz.

Konuşabilen her kuş gibi, muhabbet kuşlarının da sizinle konuşabileceklerinin garantisi yoktur. Onunla belirli bir süre vakit geçirdikten ve eğittikten sonra sizinle birkaç kelime konuşması mümkün hale gelebilir. 

Güzel konuşabilmelerinin yanı sıra en çok şarkı söyleyen kuş olarak da bilinirler. Hem zeki hem konuşabilen hem de şarkı söyleyebilen bir kuşa sahip olmak kim istemez ki?

 

Amazon Papağanı

Amazon papağanları da konuşabilen kuş türleri arasında yer almaktadır. Sadece konuşmakla kalmayıp duydukları sesleri taklit de ederek, ev sahiplerine neşeli bir ortam da yaratabilen zeki kuş türlerindendir. 

Çevresindekilerle sosyalleşmekten fazlasıyla hoşlanırlar. İlgiden fazlasıyla hoşlandıkları için odak noktası olmaktan zevk alırlar. 

Papağanlar arasında en zeki olan türlerden biri olan Amazon Papağanı, sosyalleşmeye fazlasıyla ihtiyaç duyarlar. İletişim kabiliyetleri güçlü olduğu için, iyi eğitildikleri takdirde sizinle konuşmaya bayılacaktır. 

Amazon papağanlarının kafesleri onlar için ideal tasarlandığı sürece kafes içerisinde uzun süre yaşayabilirler.

Taklit yetenekleri oldukça güçlü olan Amazon papağanları, Amerika’da rastlanılan kuş türüdür.

 

Afrika Gri Papağanı 

Afrika Gri Papağanı evcilleştirilebilir ve iyi bir eğitim verildiği takdirde en çok konuşabilen kuş türüdür diyebiliriz. Kelime hazneleri oldukça geniş olan Gri papağanının konuşabilme olasılığı da bu yüzden çok yüksektir. Yüzlerce kelimeyi öğrenebildikten sonra çok rahat konuşabilirler. 

Ayrıca konuşabilme kabiliyetleri diğer papağan türlerine göre daha fazladır. Kelime hazneleri de çeşitli olduğu için daha anlamlı kelimeler kullanarak konuşabilmektedirler.

Afrika Gri Papağanı oldukça zeki ve hassas bir kuş türü olmakla bilinmektedir. 

 

Sultan Papağanı

Sultan Papağanı evde bakılabilen en yaygın olan kuş türlerindendir. 20 yıla kadar yaşayabilen Sultan Papağanları, sizinle çok tatlı bir bağ kurabilirler. 

Konuşabilme yetenekleri diğer kuşlara göre pek güçlü değildir. Ama üzerinde durulursa sınırlıda olsa birkaç kelimelik cümleler konuşabileceklerdir.  

Taklit yeteneklerinde oldukça usta olan Sultan Papağanları, bu kabiliyetlerini sizinle sık sık paylaşacaktır.

Oldukça uyumlu bir yapısı olan Sultan Papağanlarının duruşları fazlasıyla asildir. 

 

Kakadu Papağanı 

Kakadu Papağanı en popüler papağan türlerinden birisidir. Evde beslenebilmesi en rahat olan kuş türlerinden biri olan Kakadu Papağanı, uyumlu hareketleriyle sizinle sosyalleşmekten çok hoşlanacaktır. 

Oldukça zeki olduklarıyla bilinen Kakadu Papağanı fazlasıyla konuşkan yapılarıyla evinizin düşük çenelisi olmaya aday bir kuş türüdür. 

Diğer papağan türleri gibi Kakadu Papağanı da duydukları her sesin ustalıkla taklidini yapabilirler.

Kar beyazı renkleriyle büyüleyen Kakadu Papağanı, sahibine fazlasıyla bağlanmaktadır. Evinizde Kakadu Papağanı bakıyor iseniz ona özel bir zaman mutlaka ayırmalısınız. 

 

Senegal Papağanı 

Anavatanı Afrika’ya dayanan Senegal Papağanı sakin yapısıyla bilinmektedir. Tüylerinin canlı ve renkli olmasıyla dikkat çeken Senegal Papağanı uyumlu doğalarıyla sahibine neredeyse hiç zorluk çıkarmayan zeki bir kuş türüdür.

Sınırlı bir şekilde konuşabilen Senegal Papağanı 20 yıla kadar yaşamaktadırlar.

Küçük papağan türlerinden olan Senegal Papağanı’nın sahibine olan düşkünlüğü oldukça fazladır.

 

Ayrıca sizler için evde bakılabilen kuşlar için hazırladığımız en iyi yemler hangisidir yazısını da okuyabilirsiniz.