Makyaj Malzemeleri Nasıl Temizlenir?

 

Kadınlar kendilerini daha iyi hissetmek için veya stres atmak için makyajı bir araç olarak görmektedirler. Makyaj yapmak her kadının doğasında vardır. Çünkü makyaj yapmak kadınların en büyük terapi yöntemlerinden birisidir. İster işe giderken, isterse bir randevusu için veya sadece kendisini daha iyi hissetmek için bile makyaj, kadınların vazgeçilmez bir rutinidir. Bu rutinle beraber makyaj malzemelerini düzenli bir şekilde temizlemekte hijyen açısından önemlidir. Bizde sizler için, “Makyaj Malzemeleri Nasıl Temizlenir?” yazımızı  hazırladık.

Makyaj yapmak kadınların en önemli sanatıdır. Bu rutini her zaman zevkle yaparak, sadece fiziki anlamda değil, ruhen de kendilerini iyi hissetmektedirler. Burada önemli olan her gün tekrarlanan bu rutinin cilde zarar vermemesi adına bazı önlemler almaktır.

Makyaj malzemeleri nasıl temizlenir?

Kirlenen makyaj fırçaları ve süngerler temizlenmediği zaman makyajın kalitesini oldukça düşürecektir. Makyaj malzemelerini düzenli bir şekilde temizlemek, makyaj kalıntılarını temizleyerek istenmeyen kötü görünümden kurtarır. Makyaj malzemelerini daha uzun süre kullanabilmeniz için, makyaj malzemesi temizliği şarttır. Haftada bir defa temizlemek yeterli olacaktır. Makyaj malzemeleri düzenli aralıklarla temizlenirse, cilt sorunlarının önüne geçilmektedir. Şimdi gelelim makyaj malzemeleri nasıl temizlenir konusuna;

Makyaj Malzemesi Temizlik Aşamaları

Malzemeleri temizlemek için öncelikle ılık bir suya ihtiyacınız var. Burada önemli olan nokta malzemelere zarar vermeyecek şekilde temizleme yöntemi uygulanmalıdır. Temizlik için, temizleyeceğiniz hijyenik deterjanda bu aşamada çok önemlidir. Birçok hijyenik deterjanla temizleyebilirsiniz. Bunlar; bebek şampuanı, şampuanlar, bulaşık deterjan, alkol bazlı ürünler ve yüz yıkama jelleriyle de temizlik işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemin ardından bol su ile durulamayı muhakkak unutmamalısınız.

Sünger ve fırçalarınızda, temizlediğiniz şampuan veya başka bir ürünün kalmamış olmamasına dikkat edin. Malzemelerin iyice temizlendiğinden ve durulandığından emin olduktan sonra, kağıt havlu yardımıyla malzemeleri kurulayabilirsiniz.

Malzemelerin iyice kurulanmış olduğundan emin olduktan sonra daha sağlıklı bir makyaj yapabilirsiniz. Aksi takdirde makyajınızda iyi bir sonuç alamazsınız.

Makyaj malzemelerini temizlerken önemli olan nokta ise, malzemeye uygun temizlik metodu yapmaktır. Malzemenize uygun temizlik yöntemini uygulamazsanız, yapacağınız işlem malzemenize zarar verebilir.

Fondöteninizi ve kapatıcınızı sürdüğünüz süngerinizi her gün makyaj bitiminden sonra yıkayabilirsiniz. Süngerinizi daha yoğun bir şekilde kullandığınız için, süngeriniz her gün fazla makyajı üzerinde barındıracaktır. Bu durum da cildinize oldukça zarar verir. O yüzden süngerinizi her gün yıkamanız sizin ve cildiniz için en doğrusu olacaktır.

Malzemeye Göre Temizlik Nasıl Olmalıdır?

Her makyaj malzemesi yapıları ve işlevleri olarak birbirinden farklıdır. Makyaj malzemeleri de kendi aralarında ayrıldıkları için temizlik periyodları ve metotları da birbirinden farklıdır. Malzemeye göre temizlik metodu uygulanması makyaj malzemesinin ömrünü de uzatacaktır.

Makyaj Süngeri Nasıl Temizlenmelidir?

Makyaj süngerinizi, makyajınızın bitiminden hemen sonra yıkayabilirsiniz. Fondöten ve benzeri kapatıcı ürünlerini her makyajda tekrarladığımız için süngerlerimizin üzerinde kapatıcı kalıntıları kalacaktır. Bu nedenle her makyajdan sonra ılık bir suyla süngerinizi yıkayabilirsiniz.

Makyaj Fırçası Nasıl Temizlenmelidir?

Makyaj malzemeleri arasında en sık kullandığımız kuşkusuz makyaj fırçalarıdır. Allık fırçası, far fırçası, karıştırma fırçaları, eyeliner fırçası vb. birçok makyaj fırçası çeşidi vardır. Bu fırçalar haftada en az bir defa temizlenmelidir. Uzun süre temizlemediğiniz takdirde üzerinde bakteriler ve makyaj tortuları birikecektir. Bu durumda cildimiz için oldukça sağlıksızdır.

Makyaj fırçaları nasıl temizlenir?

Temizlik malzemesi veya makyaj malzemeleri için özel üretilen temizlik solüsyonları yardımıyla fırçaları ılık suyla beraber temizleyebilirsiniz. Bu malzemeleri iyi duruladıktan sonra dikkat etmeniz nokta kağıt havluyla kurulamamanız gerektiğidir. Kağıt havluları fırçaların ıslaklığını alacak şekilde üzerine yerleştirmeniz yeterlidir. Bir süre sonra fırçalar kendiliğinden kuruyacaktır. Fırçaları bu şekilde temizlik metodundan geçirerek bir sonraki  makyaja hazır hale getirebilirsiniz.

Makyaj Çantası Nasıl Temizlenmelidir?

Makyaj malzemelerini koyduğumuz, düzenli durmasını sağlayan bu nedenle çok sık kullandığımız makyaj çantası da çok çabuk kirlenmektedir. İçerisine koyduğumuz süngerler, fırçalar, allıklar, rujlar makyaj çantasının uzun süre temiz kalmasını engellemektedir. Bu yüzden makyaj ekipmanlarınızı da düzenli bir şekilde temizlemelisiniz.

Makyaj malzemeleri arasında en kolay temizlenen makyaj çantasıdır. Temizlik sırasında hasar görecek bir aksesuarı veya deseni yoksa, çamaşır makinesinde çok rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Düzenli bir şekilde temizlendiği takdirde bütün ekipmanlarınız temiz kalacaktır.

Makyaj yapmak kadar, makyaj malzemeleri ve cildimizi de temiz tutmak çok önemlidir. Size önermiş olduğumuz metotları uyguladığınız takdirde makyaj malzemeleriniz daha temiz kalacaktır. Makyaj malzemelerinin temiz kalması cildinizin de en az hasar görmesine yardımcı olacaktır.

Makyaj malzemelerinizi temizlemek için aradığınız bütün yardımcı ekipmanlar; Exporgin.com‘da “Kozmetik, Kişisel Bakım” kategorisinde!

Ayrıca sizler için yazmış olduğumuz “Cilt Bakım Rutinleri ve Önlemleri” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Keyifli okumalar…