Ofis Mobilyasında Trendler

Ofis mobilyası seçimi önemli. Çünkü birçoğumuz günümüzün büyük bir zaman dilimini ofislerimizde geçiriyoruz. Hâl böyle olunca ofislerimizde sahip olduğumuz mobilyaların da konforlu ve kullanışlı olmasını önemsiyoruz. Doğru bir sandalyede oturmak, rahat kullanım sunan bir masada çalışmamızı sürdürmek ve pratik araçların elimizin altında yer almasını istiyoruz. Neyse ki  çalışanların rahatı düşünülerek tasarlanan ofis mobilyaları son yıllarda hayatımızda. İyi tasarlanmış, insan anatomisine zarar vermeyen aksine fayda sağlayan ofis gereçleri sayesinde çalışanların verimi de artıyor.

Trend kavramıyla son zamanlarda sıklıkla karşılaşıyoruz. Giyim trendi, teknoloji trendi ve daha birçok alanda kulağımız trend kavramına aşina. Elbette ki ofis mobilyası trendleri de son yıllarda çokça konuşulanlardan. Özellikle teknolojinin hızlı bir gelişim gösterdiği son yıllarda ofis mobilyaları da çok daha başka bir hâlde kendini göstermeye başladı. Bu dönüşümün birçok nedeni olduğunu belirtmekte fayda var. Fakat en önemli olanları şunlar:

  • çalışanların motivasyonunu arttırma,
  • alandan tasarruf sağlama,
  • dinamik bir çalışma ortamı yaratma,
  • kurumsal kimliğe uygun bir görsel sunma.

Son yıllarda giderek yaygınlaşan ofis türleri arasında başı çeken açık ofisler. İnsanların daha çabuk sosyalleşebildiği ve ekip ruhunun kolayca yakalanabildiği açık ofisler de dekorasyonları ile göz dolduruyor. Böyle ofisler için seçilen mobilyalar genellikle hem sade hem de şık tasarımları ile dikkat çekiyor. Açık ofisler ortak çalışma alanları olduğu için daha büyük alanlar arasından tercih ediliyor. Büro / ofis mobilyası seçiminde de böyle alanlar için tercih edilenler daha büyük ve ferah ürünler oluyor. Mobilyaların yanı sıra açık ofisler için aydınlatma da büyük önem taşıyor. Geniş, doğru mobilyaları barındıran ve doğru ışıklandırmaya sahip bir ofiste çalışmaya herkes ister.

Ofis Mobilyasının Göz Bebeği Koltuklar

Ofisler birçok bakımdan kurumsal kimliğin yansıtıldığı alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için iş yeri sahipleri ofislerinin dekorasyonunu yaparken titiz davranıyor. Koltuklar da ofis dekorasyonunda çok önemli bir unsur. Misafirlerini ağırlamak isteyen çalışanlar ve iş yeri sahipleri için kaliteli koltukların önemi büyük. Neticede hiç kimse kötü dekore edilmiş ve rahatsız bir alanda saatlerini geçirmek istemez.

Tasarım ofis mobilyaları arasında ilk göze çarpan koltukların dizaynı. Sadelik, kullanışlı olma hâli, şık bir görünüş, yumuşak bir doku, sürdürülebilirlik gibi unsurlar koltuk tasarımında dikkate alınıyor. Ofis gibi alanlarda koltuklarla beraber göze çarpan  ve bütünlük oluşturan diğer unsurlar duvarlar. Duvar dekorasyonunun koltuklar ile uyumlu olması ve yaratıcı dokunuşlar barındırması oldukça önemli. Ofiste bir bütünlük oluşturmaksa istenilen şey, her bir detay üzerinde durmak gerekiyor. Fakat önceliğin ilk göze çarpan alanlara verilmesi gerekiyor.

Ofis Mobilyasında Trend Renkler

Eskiden olsa, ofis ya da büro denildiğinde birçok insanın gözünde soğuk renkler ve ağır eşyalar canlanırdı. Fakat son yıllarda birçok ofis ve büro bizi canlı renklerle karşılıyor. Bunun yanı sıra daha minimal mobilyalar da kendini gösteriyor. Böyle olunca da hem o ofiste çalışan kişi veya kişiler daha mutlu oluyor hem de ofisi ziyaret eden kişi/kişiler daha ferah bir ortamda karşılanıyor. Artık ofislerde kullanılan renkler; sarı, turuncu, kırmızı, mavi hatta yeşil gibi canlı renkler. Kahverengi ve grinin varlığından, özellikle yeni nesil ofislerde, bahsetmek oldukça zor.

Kim daha canlı renklere sahip bir ortamda çalışmak istemez ki (?) Klasik ofis mobilyası da olsa yeni nesil tasarımlara sahip mobilyalar da olsa canlı renkler herkesi cezbeder. Canlı renklerin yanı sıra pastel renkler de ofislerde tercih edilen renkler arasında. Daha az göz yoran çalışma ortamı yaratmak pastel tonları hakim kılmak ile mümkün. Şimdilerde dilenilen tasarım ve renge sahip ofis mobilyasına sahip olmak hiç zor değil. Ofis koltukları, sandalyeleri ve perdeleri birçok renk ve tasarımda karşımıza çıkıyor. Bize düşen stilimize uygun, amacımıza uygun olanları kaçırmamak oluyor.