Selülit Tedavisi Mümkün mü?

“Selülit tedavisi mümkün mü?”, deri altında anormal şekilde yağ hücrelerinin birikmesinden kaynaklı olarak yaşanan kan dolaşımı sorunudur. Deri altında biriken selülit, zaman içinde çöküntü halini alarak vücutta portakal kabuğu görünümü alır. Dolayısıyla günümüzde kadınların % 80’i bu sorunu yaşar. Sen de selülitin nasıl oluştuğu ve nasıl tedavi edilmesi gerektiğini merak ediyorsan içeriğimizi inceleyebilirsin.

Selülit, genetik bir sorun olabileceği gibi hormonsal bozukluklar ya da hareketsiz bir yaşam sürmekten kaynaklı da olabilir. Aslında selülitin şişmanlıkla hiçbir ilgisi yok. Zayıf kişilerde de meydana geliyor. Selülit, daha çok vücudun baldır, kalça, karın ve üst bacak bölgesinde oluşur.

Selülit tedavisi doğal yöntemlerle de gerçekleşir. Bazı vakalarda tıbbi tedavi gerekir. Evinizde hazırlayacağın doğal kürlerin selülit tedavisinde etkisi çok büyüktür. Özellikle selülitin nodül adı verilen tabakaya dönüşmesi durumunda doktor kontrolü ve tıbbi tedaviye ihtiyaç duyabilirsin.

Selülit Neden Olur?

Selülit, portakal kabuğunu andıran kötü bir görüntünün ortaya çıkmasıdır. Deri altındaki metabolik bozukluklar, bu soruna neden olur. Kan ve dolaşım bozuklukları ile paralel şekilde bu sorun büyüyerek devam eder. Vücutta çöküntü görünümündeki selülit, bazı durumlarda varisle birliktedir. Bu durumda selülit belirtilerinin yanı sıra kılcal damarlarda çatlama da meydana gelir.

Selülit oluşumunun asıl nedeni cilt altındaki kontrolsüz yağ birikmesidir. Söz konusu durum genetik faktörlere bağlı olarak gelişebileceği gibi yaş ve vücut ya oranı ile de doğrudan ilişkilidir. Cildin kalınlığı da ciltteki selülit oluşumunda etkisi olan bir husustur.

Selülit sorununun kadınlarda daha fazla görüldüğü sen de gözlemleyebilirsin. Bunun nedeni, kadınlardaki yağ dağılımının erkeklere nazaran daha belirgin olmasıdır. Ayrıca östrojen hormonu da selülit oluşumunu tetikleyen bir husustur. Yaşın ilerlemesi ile birlikte deri altındaki kıvrımlı dokular açığa çıkar. Bu da selülit demektir. Sen de selülitin nedenlerini merak ediyorsan aşağıdaki faktörleri dikkate alabilirsin.

Genetik faktörler
Düzensiz beslenme alışkanlığı
Yaşam tarzının belli bir disipline dayanmaması
Kişinin sık sık kilo alıp vermesi
Gebelik
Kadınlardaki östrojen hormonunun gereğinden fazla şekilde salgılanması
Yaşın ilerlemesinden kaynaklı olarak cildin esnek yapısının bozulması
Birtakım ilaçların gereğinden fazla kullanılması
Günlük yaşamın hareketsiz şekilde devam etmesi
Vücutta çok fazla toksin birikmesi

Selülit Nasıl Geçer?

Normal şartlar altında selülit ciddi bir sağlık sorunu değil insanlar için. Kısacası bu sorun için tıbbi bir müdahaleye ihtiyaç yok. Tıbbi müdahale gerektiren durumlarda da hastanelerin plastik cerrahi ya da dermatoloji polikliniklerine müracaat edebilirsin.

Her şeyden önce selülitin doğal yollarla yok edilmesinin yolu aranmalıdır. Bunun için de günde en az 2 lt su tüketmek gerekir. Ayrıca bol bol egzersiz yaparak bu sorunun üstesinden gelebilirsin. Ayrıca alkol ve sigara alışkanlıklarını bırakarak da selülitlerinle vedalaşmak için büyük bir adım atabilirsin. Tedavi süreci hızlı olsun diye masaj, selülit kremi ve şifalı bitkiler fayda verir.

Selülit Tedavisi Uygulama Biçimi

Tıp dünyasında yaşanan gelişmelerden selülit tedavisi de nasibini almıştır. Bu kapsamda uygulanan birçok tedavi yöntemi vardır. Uygulanan tedavi çeşitlerini merak ediyorsan sen de aşağıdaki metodları inceleyebilirsin.

CoolSculpting ile Selülitin Tedavi Edilmesi
Bu tedavi şeklinde cilt altında bulunan yağ hücreleri dondurulur. Donmanın etkisi ile selülitli bölgedeki yağ hücreleri parçalanır. Parçalanan hücreler de cilt tarafından emilir. 3-4 ay boyunca doktorun tavsiye edeceği aralıkta tedavinin uygulanması durumunda istenen sonucu alabilirsin.
Ultrason ile Selülit Tedavisi
Bu tedavi yönteminde, selülit tabakasını azaltmak için ses dalgalarından istifade edilir. Herhangi bir cerrahi müdahalenin söz konusu olmadığı bu uygulamadan 2-3 aylık sürede istenen sonuç alınabilir.
Lazer ile Selülit Tedavisi
Diyot lazer enerjisi ve kızıl ötesi ışık kombine şekilde kullanılarak bu tedavi uygulanır. Bu enerji ve ışınlar ile cilt altındaki sert bantlar kırılır. En az 6 aylık bir tedavi ciddi bir fayda verir.

Selülit Fırçası Ne İşe Yarar?

Selülit fırçası, at kılı olarak da bilinen bir maddedir. Üstelik söz konusu ürün, selülit tedavisinde etkin sonuçlar verir. Bu fırça ile selülitli bölgeye masaj yaptığında lenf sistemi harekete geçecektir. Doğal olarak metabolizma da daha hızlı çalışacak, dolaşım ve sindirim sistemi düzenlenecektir. Ayrıca vücuttaki yağ ve toksinlerin dışarı atılmasında da bu ürünün etkisi büyüktür. Diğer tedavi yöntemlerine destek olarak bu uygulama ile selülitin daha kolay bir şekilde yok edilmesini sağlayabilirsin.