Çiçeği Burnunda Anneler İçin Kitap Önerileri

Çiçeği burnunda anneler veya anne adayları için bebek gelişim sürecinde, bu süreci ilk defa yaşıyorlarsa hem minik yavruları hem de kendileri için rehber olabilecek kitapları okumaları çok faydalı olacaktır. Yaşarken öğrenilen bir süreç olsa da, bebek gelişiminde birçok konuda kendimizi yabancı hissedebiliriz. Bu süreci daha önce yaşamış ve deneyimlemiş bilirkişilere bu dönemde fazlasıyla ihtiyaç duyarız. Kitaplar da bu dönemde yardımımıza yetişecek birer araçtır. Anneler için de kitap tavsiyeleri bu dönemde yapılabilecek en iyi önerilerden birisidir.

Kişisel gelişim bebeklik döneminde başlar. Anne çocuğu için bir rol model adayıdır. Annenin bebeğine gelişim sürecindeki rolü çok önemlidir çünkü ebeveynlerin her tutumu çocukta bir iz bırakır ve aynı tutumları çocukta bir süre sonra göstermeye başlar. Bu yüzden ebeveynlerin çocuk gelişim sürecinde iyi bir rol  model olmaları gerekmektedir. Bilinçli bir ebeveyn bilinçli bir birey yetiştirir.

Annelik duygusunu ilk defa yaşamış bir ebeveyn pek çok konuda bilgiye ihtiyaç duyacaktır. Bu bilgilerin birçoğunu yaşayarak öğrense de  kitaplar en iyi yol gösterici dosttur. Kitaplar, anne ve anne adaylarına her ne kadar yol gösterici olsa da, bebeğimizle birlikte gelişim sürecini beraber deneyimleyerek öğrenmek bu işin doğasıdır.

Her çiçeği burnunda annenin kafası binlerce sorularla doludur. Bu soruların cevapları da bu süreci daha önce yaşamış ve deneyimlerinin aktarıldığı kitaplarda saklı. Kitaplar, bize aradığımız bütün cevaplarda yoldaştır. Birlikte öğrendiğimiz, deneyimlediğimiz ve yeri geldiğinde pes ettiğimizi sandığımız ama bir olmanın gücü ile tekrar güçlendiğimiz en iyi arkadaştır kitaplar.

Anne ve anne adaylarının  bu süreçte mutlaka okuması gereken kitapları da sizler için derledik. Anneler için kitap tavsiyeleri:

Bu süreçte sizinle yoldaşlık edecek en iyi 5 kitap tavsiyesi;

1. Mahallenin En Mutlu Bebeği

Kitabın yazarı Harvey Karp, bir çocuk doktoru ve aynı zamanda çocuk gelişim uzmanıdır. İlk defa anne adayı iseniz, bu kitabı mutlaka başucu kitabınız yapmalısınız. Karp, ebeveynlere en huysuz bebeği bile mahallenin en mutlu bebeğine nasıl dönüşeceğini samimi bir dille anlatıyor. Los Angeles’de geliştirdiği teknik ile uyumakta zorluk çıkartan bebekleri, sakince nasıl uyutacağımızı kitapta konu başlıkları ile ele almaktadır.

Bebekleri geleneksek yöntemlerle uyutmayı red ederek modern tekniklerin faydalarını açıklıyor. Geliştirdiği teknik ile huysuzluk çıkartan bebekleri bile sakinleştirmenin yollarını ebeveynlere sunuyor. İlk bebeklerine hamile olan anne adayları için önemli tavsiyelerle dolu rehber bir kitap olan “Mahallenin En Mutlu Bebeği”, bu süreçte paniklemeden önce başucu kitabınız ve yardımcınız olmaya aday. Yazarın bir diğer kitabı olan ileri yaşlar için kaleme aldığı Mahallenin En Mutlu Yumurcağı‘da bizden size bonus kitabı olsun.

2. Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?

Hem doğum öncesi hem de doğum sonrası süreci detaylı bir şekilde ele alan kitap, anneler için en iyi kitap tavsiyelerinden birisi.  Doğum öncesi stres, doğum sonrası kaygıyla başa çıkmak için kitaplar bize bir hayli yardımcı olmaktadır. “Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?” kitabı da, bu konuda rehber kitaplardan birisidir. Öğretici üslupla ele alınan kitap, hamilelikte doktor seçiminden doğum sonrası egzersizlere kadar kapsamlı bilgiler içermektedir.

Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonraki telaşlı süreçte kafanızda birçok konuda soru işaretleri varsa elinizden düşüremeyeceğiniz bu kitap, bebeğinizin sağlığından bakımına, gelişim sürecinde size yardımcı olacaktır.  Bebeğiniz için bütün ihtiyaçları açıklayan kitap, ay ay düzeniyle oluşturulmuş bir rehberdir. Bebek bekleyenler veya bebeğini kucağına yeni almış annelerin her türlü bilgiyi açıklayıcı nitelikte bulabileceği kitaplar arasında yerini almaktadır.

3. Başlarım Şimdi Anneliğe!

Uykusuz gecelerinizde sizin yanınızda olabilecek deneyimli bir anne, bütün tecrübelerinden yola çıkarak ele aldığı bu kitapla yardımınıza koşuyor. Üç çocuk annesi olan namı değer oyuncu anne olarak tanıdığımız Şermin Çarkacı, yaşadığı bütün deneyimlerini samimi bir üslupla aktarırken, anneliği telaş yapmadan eğlenceli hale getirmenin yollarını, çiçeği burnunda annelere anlatıyor.

Şefkatle anne olmanın inceliği aktarıldığı kitapta, lohusalık döneminden kreş seçimine kadar bütün süreçler eğlenceli bir anlatımla kaleme alınmış. Yeni anne adaylarına bilinçli ve deneyimli anne bakışıyla tavsiye verildiği kitapta, bu süreçte panik yerine sakin kalmanın, kendi aklına ve kalbine danışmanın en doğru yol olacağını vurgulayan yazar, annelerin kendilerini iyi hissetmelerinin önemini vurgulamıştır.

Şermin Çarkacı’nın ifadesiyle; “Öyle demeyin, annelerin kalbi konuşur. Benimki konuşuyor ve şimdi şunları söyledi: Söyle o yeni annelere, sakin olsunlar  ve tadını kaçırmasınlar. Çocuk yapmanın da bakmanın da…”

4. Geliştiren Anne – Baba

Anne ve babaların çocuk gelişimindeki süreçte tutumları çok önemlidir. Doğan Cüceloğlu‘nun ustalıkla kaleme aldığı bu kitapta da ebeveynlerin tutumları üzerinde durulmaktadır. Çocukların kişisel gelişimlerinde anne ve babaların rolü çok önemlidir. Çocuk anne ve babasından nasıl bir tepkiye maruz kalırsa, kendisi de zamanla bu tutumları sergileyecektir. Anne ve baba olmak ilk önce kendini tanımaktır. Kendisini tanıyan insan çocuğunu da tanır, tanımaya çalışır.

Anne ve babalar yaşayacakları ilk deneyimde panik yapmak yerine bebeklerinin sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerine odaklanmalıdır. Ebeveynler olarak iyi bir insan olmayı öğrenebilirsek, çocuklarımıza da iyi bir birey olmayı öğretebiliriz. Kendini anlayan ebeveyn çocuğunun da dilinden anlayacaktır.

5. Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler

Her anne ve baba bebeğini sorunsuz bir şekilde büyütmek ister. Anneliğin ilk zamanları meşakkatli bir süreç olsa da kitabın yazarı Tracy Hogg‘un tavsiyeleriyle bebeğinizin dilinden anlamak daha kolay olacak. Bebeğiniz nedenini anlamadığınız huysuzluklar çıkarıyor ise bu kitaba hemen sahip olmalısınız. Geceleri deliksiz uyuyan, yemeğini iştahla yiyen, gün boyu keyifli bir bebek yetiştirmek çok da zor değil. “Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler” kitabı da size birçok konuda yardımcı olmaya aday.

Bebeğinizin dilinden anlamanıza yardımcı olacak kitap, size birçok konuda yararlı tavsiyeler sunmaktadır. Bebeğinizin gelişiminde uyku düzeninden, tuvalet alışkanlığına kadar sık karşılaşacağınız sorunları çözmek,  kitaptan öğreneceğiniz tavsiyelerle daha kolay hale gelecek. Bebeğiniz sağlıklı bir gelişim süreciyle büyürken siz de daha mutlu olacaksınız.

Size önerdiğimiz kitaplar alanından biri tarafından uzman tavsiyesi değildir. Hepsi nacizane tavsiyelerimiz olmakla birlikte, bebeğinizle size kolaylık sunabilecek kitaplardır. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

 

Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için kaliteli ürünlere ihtiyacınız var çünkü bebeğiniz sizin için çok önemli. Bebeğiniz için aradığınız her şey Exporgin.com ‘da Bebek Bakım ve Sağlık Ürünleri kategorisinde!

Her ebeveyn bebeğinin sağlıklı gelişim süreci geçirmesini istemektedir. Bebeği için en doğru seçimler arasında tercih yapmaya çalışan ebeveyn,  bu konuda tecrübeli kişilerden destek almaktadır. Bizde ebeveynler için, yeni doğan sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bir yazı paylaştık. Okumanızı tavsiye ederiz…