Köpek Ağızlığı Neden Önemlidir?

Evimizin en sadık dostları için güvenlik her zaman çok önemlidir. Bu nedenle Köpeklerimizin bakımında öncelik güvenliği olmalıdır. Hem diğer canlılar için hem de kendileri için güvenlik şartını ihmal etmemeliyiz. Güvenliği sağlamanın ve korumanın en iyi çözümlerinden biri de köpeklerimiz için ağızlık kullanımıdır. Köpek ağızlığı kullanımı neden önemlidir konusunu da bu yazımızda sizler için aktardık. 

Köpeğinizle dışarıda rahat bir gezinti için veya sosyal ortamlarda güvenliği sağlamak adına, köpeğinizin ağızlığını mutlaka takmalısınız. Aksi takdirde istenmedik kazalara sebep olabilmektedir. Minik dostunuzla birlikte bulunduğunuz herhangi bir sosyal ortamda güvenli bir alan sağlamak adına köpek ağızlıkları kullanılmalıdır. Bu ağızlıkları köpeğiniz için bir ceza olarak görmemeli, güvenlik amaçlı kullanılan bir araç olarak görmeliyiz.

Köpeğinizle istenmedik bir sorun yaşamamanız için, köpek ağızlığını mutlaka kullanmalısınız. Köpeklerimiz zaman zaman hırçın olabilmektedirler. Böyle zamanlarda hem onların hem de diğer canlıların güvenliği için halka açık açık alanlarda köpek ağızlığı kullanılmalıdır. Bu tarz istenmedik durumları engellemek adına kullanılan ağızlık, hem köpeğinizin hem de sizin daha rahat hissetmesini sağlayacaktır. 

Köpek Ağızlığı Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?

Köpek ağızlığı kullanımının en önemli nedeni çevreye karşı güvenli bir algı yaratmaktır. Bazı köpek cinsleri için yaşamının her döneminde kullanılırken, bazı köpek cinsleri için de kısa dönemlerde kullanılmaktadır. Ama güvenliği hiçbir zaman ihmal etmemek adına, sosyal ortamlarda mutlaka kullanılmalıdır.

Köpekleri sadece insanlardan korumak adına değil, diğer canlılardan da korumak adına ağızlık takımı önemlidir. Bazı köpekler cinsleri diğer cinslere oranla daha fazla risk teşkil ettikleri için güvenlik açısından köpek ağızlığı takmak şarttır.

 

Köpeğinizin güvenlik koşulunu sağladığınız takdirde, köpeğinizle birlikte sosyal veya toplu ortamlarda gönül rahatlığıyla yer alabilirsiniz. 

Ağızlık kullanımı ceza olarak görülmemeli, köpeğinizi bu duruma yavaş yavaş alıştırarak bir sınırlandırmanın içerisinde olduğunu algılamasını sağlamalısınız.

Köpeğiniz sadece saldırgan olduğu için değil, birçok nedenden dolayı da ağızlık takabilir. Bu nedenler;

  • Köpeğinizin bir yarası varsa bu yarayı yalamaması veya ısırmaması için,
  • Köpeğiniz kendisi için tehlike yaratacak nesneleri yutmaya çalışıyorsa,
  • Evinizdeki eşyalara zarar veriyorsa,
  • Köpeğinizle birlikte seyahat yapacaksanız bazı taşıma araçlarında ağızlık kullanımı şart olduğu için bu gibi nedenlerde ağızlık kullanımı gereklidir. 

Hangi Cinslere Köpek Ağızlığı Takılmaktadır?

  • Pitbull
  • Doberman
  • Japanese Tosa
  • Dogo Argentino
  • Fila Brasileiro
  • Boxer
  • Cane Corso
  • Danua
  • Boerboel
  • Bull Terrier

Köpek Ağızlığı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeğinizin saldırganlığı azaltmak adına, gerekli ortamlarda ağızlık kullanırsanız, siz de sosyal ortamlarda güvenlik açısından daha iyi hissedebilirsiniz.

Ağızlık seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ağızlığın köpeğinizin yüzüne doğru tam oturan ağızlık seçimi olmalıdır. Köpeğinizin yüzüne tam oturan ağızlık, daha kolay nefes alıp vermesinde yardımcı olacaktır.

Ağızlık, köpeğinizin yüzüne tam oturarak, rahat hareket etmesinde yardımcı olmalıdır. Köpeğiniz rahatça yemeğini yiyip suyunu içebilmeli hatta ağızlıkla rahatça uyuyabilmelidir. Bu yüzden köpeğiniz için ağızlık seçimi önemli bir detaydır.

Ağızlık yüze iyi takılmalı fakat çok sıkı olmamalıdır. Yüze çok sıkı oturan ağızlık, köpeğinizin rahat hareket etmesini engelleyecektir. Ağızlık mümkünse ayarlanabilir olmalıdır.

Köpeğiniz için en iyi ağızlık seçimini, uzman bir veteriner hekimden destek alarak öğrenebilirsiniz.

Köpek ağızlığı kullanımında ön yargılı olmamalısınız. Ağızlık kullanımı, birçok konuda köpeğinize ve size avantaj sağlamaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, ağızlıkları köpeğinize ceza olarak algılatmak yerine, ağızlık kullanımının bazı alanlarda ve zamanlarda gerekli olduğunu köpeğinize öğretmelisiniz. 

Sadık dostlarımız köpeklerden bahsetmişken evimizin bir diğer minik üyeleri olan kedileri de unutmayalım. Evinde kedi besleyenler için de “Kedi Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okumalarını tavsiye ederiz.

Köpeğinizin ihtiyaçlarına dair her şeyi “Pet Shop” kategorimizde bulabilirsiniz!